Ολοι σχεδόν θέλουμε να αδυνατίσουμε, αλλά δεν μπορούμε όλοι να μπούμε σε πρόγραμμα δίαιτας. Αλλά και για μας που δεν μπορούμε να μπούμε σε πρόγραμμα υπάρχουν μυστικά που θα μας βοηθήσουν.

Κάντε τα όλα πιο γρήγορα

Δεν προλαβαίνετε να πάτε στο γυμναστήριο σήμερα; Δεν πειράζει. Κάντε ό,τι έχετε να κάνετε σε πολύ γρήγορο ρυθμό. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα διαπίστωσαν ότι όσοι δεν πάνε στο γυμναστήριο καίνε περισσότερες θερμίδες αν θέσουν ως στόχο να κάνουν τα πάντα γρηγορότερα.

Μη μετράτε θερμίδες

Δεν παίζει πάντα ρόλο το πόσες θερμίδες καταναλώνουμε, αλλά πόσες αποθηκεύονται στην πραγματικότητα στο σώμα μας. Έρευνα από το Pomona College των Η.Π.Α. συμπεραίνει ότι όσο πιο δύσκολο είναι για τον οργανισμό μας να αφομοιώσει τα όσα καταναλώνουμε με τόσο λιγότερες θερμίδες επιβαρυνόμαστε τελικά. Τα ωμά ή μη επεξεργασμένα τρόφιμα και αυτά που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ίνες, καθώς και το κρέας που δεν είναι παραμαγειρεμένο (σενιάν), απαιτούν μεγαλύτερη προσπάθεια από τον οργανισμό για να απορροφηθούν και μας δίνουν λιγότερες θερμίδες τελικά. Έτσι, αν εστιάσουμε σε τρόφιμα πρωτεϊνούχα, ωμά, ολικής άλεσης, θα χορτάσουμε και θα χάσουμε και βάρος.

Αυξήστε το καφέ σας λίπος

Ένας από τους λόγους για τους οποίους παχαίνουμε μεγαλώνοντας είναι ότι η δραστηριότητα σε έναν τύπο λίπους που λέγεται καφέ λίπος μειώνεται. Αντίθετα με το λευκό λίπος, το καφέ λίπος καίει θερμίδες και έτσι αυξάνει τον μεταβολισμό μας. Το πώς θα το επαναδραστηριοποιήσουμε είναι κάτι που καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στην έρευνα κατά της παχυσαρκίας. Μέχρι τώρα έχει βρεθεί ότι θα μας βοηθήσει ένα κρύο ντους, όπως επίσης και η μελατονίνη που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας στην Ισπανία. Επίσης, τα κεράσια, τα αμύγδαλα, οι ηλιόσποροι και το κόλιαντρο περιέχουν μικρές ποσότητες μελατονίνης και θα μπορούσαν να αυξήσουν λίγο τα ποσοστά της στον οργανισμό μας, αν τα καταναλώνουμε τακτικά. Φυσικά, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι παρ’ όλα αυτά τίποτα δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ο ύπνος.

Μην το παρακάνετε με τη γυμναστική

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν ότι όσοι γυμνάζονταν 30΄ τη μέρα έχαναν περισσότερο βάρος από όσους πέρναγαν 60΄ στο γυμναστήριο. Αυτό συνέβαινε επειδή αυτοί που γυμνάζονταν για λιγότερη ώρα ήταν πιο ξεκούραστοι και στη συνέχεια μπορούσαν να κάνουν και άλλα πράγματα, όπως το να πάνε βόλτες, να κάνουν ποδήλατο ή να χρησιμοποιήσουν τις σκάλες αντί για το ασανσέρ.

Μη χουζουρεύετε τα Σαββατοκύριακα

Διαβάσατε ήδη ότι η έλλειψη ύπνου επηρεάζει αρνητικά τη δίαιτα και ευνοεί την αύξηση του βάρους. Νεότερες έρευνες τονίζουν όμως ότι δεν είναι μόνο η ποσότητα του ύπνου που παίζει ρόλο, αλλά και το πότε τον απολαμβάνουμε. Αμερικανοί ερευνητές βρήκαν ότι οι άνθρωποι που δεν ακολουθούν σταθερό ωράριο ύπνου (συμπεριλαμβανομένων και όσων χουζουρεύουν περισσότερο τα Σαββατοκύριακα) έχουν περισσότερα κιλά από όσους διατηρούν ένα σταθερό πρόγραμμα