Ο Πίμποντι είναι υπερβολικά μικρός ακόμη και για αλογάκι μινιατούρα. Για την ακρίβεια, είναι το μικρότερο αλογάκι στον κόσμο για την ηλικία του και πλέον ζει παρέα με τρεις σκύλους.

Αυτό το μικροσκοπικό αλογάκι εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του, καθώς λόγω του μικρού του μεγέθους δεν έφτανε τον μαστό για να θηλάσει.

Τώρα ζει μέσα στο σπίτι σαν κατοικίδιο ενώ απέκτησε και τρεις φίλους για να παίζει: τους σκύλους της νέας του οικογένειας.

«Ο Πίμποντι είναι ηλικίας έξι εβδομάδων, είναι μικρότερος από τα περισσότερα σκυλιά και ζυγίζει μόλις 8,6 κιλά, ενώ είναι πολύ πιο μικροκαμωμένος από τα άλογα «μινιατούρες»».

«Ο Πίμποντι είναι το μικρότερο άλογο στον κόσμο στην ηλικία του», δήλωσε η 55χρονη ιδιοκτήτριά του, Φέιθ Σμιθ, μια εκπαιδεύτρια αλόγων μινιατούρων από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

«Τα άλογα δεν είναι ποτέ ζώα που ζουν μέσα στο σπίτι, αλλά ο Πίμποντι είναι τόσο μικρός που δεν θα μπορούσε ποτέ να ζήσει έξω, εκτός αν μεγαλώσει και δεν είμαστε σίγουροι αν θα το κάνει. Επί του παρόντος, ζει μέσα στο σπίτι με τα σκυλιά», ανέφερε η γυναίκα.

Δείτε το χαριτωμένο μικροσκοπικό αλογάκι: