Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά πέντε τρόποι υπάρχουν να απατήσεις τον ή την σύντροφό σου, σύμφωνα με τους sex experts.

Και είναι πολύ πιθανό να έχεις υποπέσει κατά καιρούς σε περισσότερους από έναν, ακόμη και χωρίς να το καταλάβεις.

Ποιοι είναι, λοιπόν;

Η σωματική απιστία

Αν και είναι αυτονόητο, πολλοί είναι οι άνθρωποι που θεωρούν ότι δεν πειράζει αν κάνουν σεξ με κάποιον πέρα από το σύντροφό τους. Πιστεύουν ότι η σωματική έλξη δεν έχει να κάνει με την αγάπη και τα συναισθήματα, γι’ αυτό και δεν θεωρείται απιστία.

Ο Jo Barnett, σύμβουλος σχέσεων, λέει στον Independent, πως το αν η σωματική συνεύρεση με κάποιον άλλο, ενώ βρισκόμαστε σε σχέση, θεωρηθεί απιστία εξαρτάται από τη συμφωνία που έχουμε κάνει με τον σύντροφό μας, αφού κάποια ζευγάρια περνούν καλύτερα σε μια ανοιχτή σχέση.

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να φαντασιώνεσαι κάποιον που θεωρείς ελκυστικό είτε βρίσκεσαι είτε όχι σε σχέση. Ωστόσο, το να τον ονειρεύεσαι όλη την ημέρα και να φτάνεις σε σημείο να λες ψέματα στον σύντροφό σου, είναι λιγάκι επικίνδυνο για τη σχέση σου.

Αν για παράδειγμα, πηγαίνεις συνέχεια στο ίδιο καφέ, στο οποίο τον καφέ φτιάχνει ένας barista που θεωρείς όμορφο, γνωρίζεις το πρόγραμμα εργασίας του και λες ψέματα στον σύντροφό σου για το πού βρίσκεσαι, κάποιο πρόβλημα θα υπάρξει, δεν συμφωνείς;

Τα συναισθήματα αγάπης για κάποιον άλλο

Ή αλλιώς συναισθηματική απιστία. Οι γραμμές εδώ είναι πολύ θολές. Δεν είναι κακό να αγαπάς και να τρέφεις θετικά συναισθήματα για κάποιον άλλο, ενώ είσαι σε σχέση. Ούτε να έχεις φίλους με τους οποίους νιώθεις πολύ κοντά.

Το πρόβλημα ξεκινά όταν ξεκινούν και τα μυστικά. Αν συναντάς αυτόν τον φίλο κρυφά από τον σύντροφό σου, τότε μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει.

Τα κρυφά έξοδα

Το να κρύβεις το πόσα ξοδεύεις από τον σύντροφό σου, τη στιγμή μάλιστα, που έχετε κοινό ταμείο θεωρείται απιστία, σύμφωνα με τους ειδικούς. Συνήθως, το θέμα προκύπτει όταν τα έξοδά σου επηρεάζουν και τον άλλο, καθώς και τον κοινό σας προϋπολογισμό.

Η διπλή ζωή στα social media

To είδος αυτό της απιστίας γίνεται όλο και πιο συχνό τελευταία. Το πρώτο χαρακτηριστικό της, οι αντιδράσεις και το stalking στα προφίλ των πρώην. Το δεύτερο χαρακτηριστικό έγκειται στο γεγονός ότι περνάς περισσότερο χρόνο στο κινητό από ό,τι με τον σύντροφό σου.

Ωστόσο, εκείνο το χαρακτηριστικό που μπορεί να θεωρηθεί ως σοβαρό για απιστία είναι οι κινήσεις, οι συνομιλίες και οι αντιδράσεις που γίνονται κρυφά και μπορεί να οδηγήσουν και σε σωματική απιστία.