Ενώ ο καυτός ήλιος σε συνδυασμό με τον ιδρώτα δεν προσφέρονται για να νιώθετε δροσεροί και λαμπεροί, δεν σημαίνει ότι το να μυρίζετε υπέροχα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι κάτι το αδύνατο. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν απλοί τρόποι να εξαλείψετε τις δυσάρεστες οσμές και να νιώθετε φρέσκοι, παρά τη ζέστη.

Πρωινό ντους

Μπορεί να ακούγεται δεδομένο, όμως τα πάντα ξεκινούν από την ντουζιέρα σας. Ακόμη κι αν είστε λάτρεις των βραδινών μπάνιων, το καλοκαίρι προτιμήστε να κάνετε ντους το πρωί, ώστε να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα σας και να εξασφαλίσετε ότι μυρίζετε καθαριότητα.

Πουθενά χωρίς το αποσμητικό

Το αποσμητικό είτε σε μορφή spray, είτε σε roll-on, είτε σε stick, είναι βασική προϋπόθεση για να μυρίζετε ωραία όλον τον χρόνο, πόσο μάλλον το καλοκαίρι, που ο ιδρώτας είναι πιο έντονος. Στην περίπτωση που έχετε έντονη εφίδρωση, προτιμήστε τα αποσμητικά σε μορφή roll-on, καθώς είναι πιο αποτελεσματικά από τα spray και τα stick, ακόμη κι αν έχουν ίδιο άρωμα. Πέρα από το να εφαρμόζετε αποσμητικό προτού ντυθείτε, φροντίστε να έχετε πάντα ένα στην τσάντα σας, ώστε να το ανανεώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η σημασία της διατροφής

Η διατροφή μας επηρεάζει σημαντικά τη λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων αλλά και την οσμή του ιδρώτα. Έτσι, κάποια συστατικά τροφίμων εκκρίνονται μέσω του ιδρώτα, με αποτέλεσμα να προκαλείται μια δυσάρεστη οσμή. Ειδικά τις πολύ ζεστές ημέρες, καλό είναι να μείνετε μακριά από το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα «βαριά», καυτερά φαγητά, τα σπαράγγια και τον παστουρμά.

Κρέμα σώματος με άρωμα

Αφού κάνετε το μπάνιο σας, απλώστε μια γενναία ποσότητα ενυδατικής κρέμας με άρωμα σε όλο σας το σώμα, έτσι ώστε να προσφέρετε στη νωπή επιδερμίδα σας την απαραίτητη ενυδάτωση και παράλληλα να την αρωματίσετε ελαφρά. Μάλιστα, όταν εφαρμόζετε την κρέμα σας λίγο προτού βγείτε έξω, θα εκμεταλλευτείτε την ηλιοφάνεια προς όφελός σας, αφού ο ήλιος θα ζεσταίνει το δέρμα σας και αυτό θα αναδύει τη μυρωδιά της ενυδατικής σας. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε.

Ντυθείτε «έξυπνα»

Τα βαμβακερά και τα λινά υφάσματα, απορροφούν τον ιδρώτα προτού προλάβουν τα βακτήρια να τον μεταβολίσουν, ενώ τα συνθετικά υφάσματα, όπως το νάιλον και ο πολυεστέρας, παγιδεύουν θερμότητα και προκαλούν αυξημένη εφίδρωση. Επίσης, είναι σημαντικό να φοράτε πάντα καθαρά ρούχα, τα οποία μπορείτε να φυλάσσετε σε ντουλάπια με αρωματικά φακελάκια, ώστε να παραμένουν φρεσκομυρωδάτα.

Τip: Για να μυρίζουν τα ρούχα σας ακόμη πιο όμορφα, μπορείτε να τα ψεκάσετε με το άρωμά σας.