Το να αφήσετε το μωρό σας για πρώτη φορά, είτε για να πάτε για γυμναστική, να δείτε φίλους ή να πάτε σε ένα επαγγελματικό ραντεβού, μπορεί να αποτελέσει μια έντονα φορτισμένη συναισθηματική εμπειρία, ακόμα και αν δεν το περιμένατε. Ωστόσο, με λίγη προετοιμασία, μπορεί να γίνει ομαλή μετάβαση:

Πρώτη φορά; Μην πάτε μακριά

Την πρώτη φορά που φύγετε από το σπίτι, δεν θα γνωρίζετε πώς μπορεί να αντιδράσει το μωρό. Για αυτό είναι σημαντικό, σύμφωνα με τους ειδικούς, να επιλέξετε να κάνετε κάτι ή να πάτε κάπου που θα είναι κοντά στο σπίτι, στην περίπτωση που το παιδί αντιδράσει έντονα.

Η επιλογή ενός προορισμού που είναι κοντά στο σπίτι για πρώτη φορά μακριά από το μωρό είναι επίσης καλή ιδέα για τους γονείς. Εάν οι μητέρες θηλάζουν, μπορεί να βρεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ταυτόχρονα σε περίπτωση που ανησυχήσετε, θα είναι πιο εύκολο να μεταβείτε στο σπίτι για να δείτε ότι όλα είναι καλά.

Δείτε πώς αντιδρά το μωρό με άλλους

Πριν αφήσετε το μωρό μόνο του με τον μπαμπά ή τον φροντιστή του, δοκιμάστε να τους αφήσετε να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, δίχως να παρεμβαίνετε. Έτσι θα διαπιστώσετε αν συμφωνείτε με τον τρόπο φροντίδας ή αν πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές.

Ταυτόχρονα θα αφήσετε χρόνο στον μπαμπά να συνδεθεί βαθύτερα με το μωρό σας ενώ εσείς όχι μόνο θα προετοιμάζεστε για να το αφήσετε αλλά και θα ξεκουράζεστε.

Αφήστε μια λίστα πίσω

Ο μπαμπάς ή ο φροντιστής του μωρού ενώ θα ξέρει τα περισσότερα για την φροντίδα του, μπορεί να μην τα ξέρει όλα. Για αυτό θα ήταν καλό να αφήσετε μια λίστα τπενθύμισης πίσω σας για το πότε και πόσο θα πρέπει να φάει, πότε και πόσο να κοιμηθεί.

Μπορείτε να συμπεριλάβετε τρόπους για να χαλαρώσει ή να ηρεμήσει και οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια θα βοηθήσει να τηρηθεί η ρουτίνα του παιδιού κατά γράμμα.