Καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να σας φαίνεται πολύ πιο γρήγορο και αποτελεσματικό να κάνετε όλες τις δουλειές του σπιτιού μόνη σας, αλλά αν αφιερώσετε χρόνο στο να διδάξετε τα παιδιά σας πώς να τις κάνουν, μελλοντικά θα ευχαριστείτε τον εαυτό σας για αυτή σας την απόφαση.

Ξεκινήστε με τα πιο απλά καθήκοντα, όπως να βάζουν τα παπούτσια τους στην παπουτσοθήκη, να βάζουν τα ρούχα τους στον κάδο με τα άπλυτα και το πιάτο τους στο πλυντήριο αντί να το αφήνουν στον νεροχύτη. Είναι εντυπωσιακό το πόσο καλύτερο θα δείχνει το σπίτι σας αν γίνονται τέτοια μικρά πράγματα. Τις πρώτες εβδομάδες πιθανότατα θα χρειαστεί να τους το υπενθυμίζετε συχνά, σιγά-σιγά όμως θα το μάθουν και θα το κάνουν από μόνα τους.

Tips συγυρίσματος από την Μαρί Κόντο

 

«Το συγύρισμα του σπιτιού σας μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή σας». Αυτή είναι η υπόσχεση που δίνει η γιαπωνέζα γκουρού της οργάνωσης Μαρί Κόντο μέσα από τα βιβλία της και την τηλεοπτική εκπομπή της, η οποία δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έχει δημιουργήσει μεγάλη τάση… συγυρίσματος.

Η καινοτοµία της διάσηµης µεθόδου της συνοψίζεται στην τακτοποίηση του σπιτιού ανά κατηγορία αντικειµένων και όχι ανά δωµάτιο, µε απώτερο σκοπό να µείνουν µόνο αντικείµενα που φέρνουν χαρά στους κατόχους τους. Ρούχα, διακοσµητικά, έγγραφα, ακόµη και βιβλία, µπαίνουν στο στόχαστρο της µικροκαµωµένης Μαρί και αφού συγκεντρωθούν σειρά έχει το πέταγµά τους.

Όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια, όταν έγινε για πρώτη φορά μητέρα, ένιωσε απογοητευμένη όταν δεν μπορούσε να τακτοποιήσει το σπίτι της ακριβώς όπως ήθελε. Έπειτα, αφού απέκτησε το δεύτερο παιδί της, δεν είχε καν την ενέργεια να εφαρμόσει μερικές από τις προηγούμενες πρακτικές της στο σπίτι. «Η μητρότητα με δίδαξε να είμαι λιγότερο σκληρή με τον εαυτό μου. Η χαρά που προέρχεται από τα παιδιά μου ξεπερνά κάθε ικανοποίηση που θα μπορούσε να προέλθει από ένα τέλεια τακτοποιημένο σπίτι», έχει δηλώσει σχετικά.

Έχοντας αυτό υπόψη, εδώ είναι μερικές συμβουλές που τη βοηθούν να διατηρήσει το σπίτι της σε τάξη με δύο μικρά παιδιά.

Δείτε το βίντεο: