Δεδομένου ότι κάθε χημική διεργασία που αλλάζει το χρώμα ή τη δομή της τρίχας μπορεί να προκαλέσει βλάβη, τα βαμμένα μαλλιά έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη τη σωστή φροντίδα για να παραμείνουν υγιή και λαμπερά. Ορίστε λοιπόν τα tips που πρέπει να ξέρουμε ώστε να περιποιηθούμε σωστά τα βαμμένα μαλλιά μας.

1. Δεν αμελούμε το κούρεμα

Αν βάφουμε τα μαλλιά μας, αλλά παρ’ όλα αυτά διστάζουμε να τα κόψουμε, τότε αναπόφευκτα θα καταλήξουμε με «ουρές» στο τελείωμα των μαλλιών μας. Δεν είναι ανάγκη να τολμήσουμε ένα καρέ, αλλά σίγουρα είναι απαραίτητο να κόψουμε τις άκρες των μαλλιών μας μετά τη βαφή.

2. Υπομονή μετά τη βαφή

Περιμένουμε τουλάχιστον δύο ημέρες από τη στιγμή που θα βάψουμε τα μαλλιά μας για να λουστούμε, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί απολύτως το χρώμα.

3. Επιλέγουμε εξειδικευμένα προϊόντα

Για να διασφαλίσουμε ότι το χρώμα διαρκεί περισσότερο και ότι τα μαλλιά μας παραμένουν υγιή και λαμπερά, είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε μερικά εξειδικευμένα προϊόντα που προστατεύουν το χρώμα. Ενώ τα περισσότερα σαμπουάν και conditioners που προστατεύουν το χρώμα είναι εντάξει για τις πιο θερμές αποχρώσεις, επιλέγουμε σαμπουάν χωρίς θειικό άλας αν έχουμε επιλέξει μια πιο ψυχρή απόχρωση. Τα σαμπουάν χωρίς sulfates είναι πάντα μια καλή επιλογή, επειδή δεν απομακρύνουν τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά και επίσης δεν αφήνουν υπολείμματα αλλάζοντας το χρώμα τους. Σε κάθε περίπτωση, ρωτάμε τον κομμωτή μας, ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση των μαλλιών μας και να μας προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα.

4. Εστιάζουμε στην ενυδάτωση 

To conditioner είναι απαραίτητο στην περιποίησή μας, αφού βοηθάει τα λέπια της τρίχας να κλείσουν και αφήνει τα μαλλιά απαλά και λεία. Ωστόσο, δεν είναι αρκετό. Η ενυδάτωση της τρίχας μας πρέπει να είναι βασικό κομμάτι της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών μας. Μπορούμε να επισκεφθούμε τον κομμωτή μας για κάποια θεραπεία ενυδάτωσης και αναδόμησης, αλλά και να κάνουμε μόνες σας κάθε εβδομάδα μάσκες ενυδάτωσης. Επίσης, μετά το λούσιμο καλό είναι να αναδομούμε την τρίχα με ένα leave-in προϊόν.

5. Αποφεύγουμε τις υψηλές θερμοκρασίες

Αυτό ισχύει τόσο για το νερό με το οποίο λούζουμε τα μαλλιά μας όσο και για το σεσουάρ. Η χαμηλή θερμοκρασία κλείνει τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να σφραγίζει την υγρασία και το χρώμα, ενώ η υψηλή θερμοκρασία κάνει ακριβώς το αντίθετο. Καλό θα είναι μάλιστα να λούζουμε τα μαλλιά μας με όσο πιο δροσερό νερό αντέχουμε και στη συνέχεια να χρησιμοποιούμε το σεσουάρ στη ρύθμιση του κρύου αέρα. Προτού χρησιμοποιήσουμε κάποιο εργαλείο styling με θερμότητα, εφαρμόζουμε πάντα ένα προστατευτικό προϊόν.