Η είδηση του θανάτου της μικρής Αναστασίας σκόρπισε τη θλίψη σε όλη τη χώρα. Η ανιψιά της Έρρικας Πρεζεράκου έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο στην τρυφερή ηλικία των 7 ετών, ωστόσο άφησε την τελευταία της πνοή στην κλινική του Τέξας, όπου βρισκόταν για θεραπείες.

Η Έρρικα Πρεζεράκου, μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram έκανε γνωστό πως η κηδεία του κοριτσιού θα τελεστεί την Κυριακή στην Καλαμάτα, ενώ μετέφερε και την επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων να δημιουργηθεί ένας κήπος στη μνήμη της.

Η επιθυμία της οικογένειας

«Ο αποχαιρετισμός της νεράιδας μας ,της Αναστασίας μας ,θα γίνει στη Καλαμάτα την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 17.00 στην εκκλησία της Υπαπαντής.
Επειδή όλοι συνδεθήκαμε με βαθιά αγάπη για αυτό το αγγελούδι νοιώσαμε η οικογένεια αντί για στεφάνι να της φτιάξουμε ένα κήπο που ο καθένας μας να της έχει προσφέρει ένα κομμάτι ζωντανό (ενα φυτό-λουλούδι -δεντράκι) που θα ριζώσει που θα φυτευτεί εκεί και θα μεγαλώσει σε αυτό το κήπο και που θα έχει εκεί πάντα την αγάπη μας για αυτό το πλασματάκι που έφυγε νωρίς .
Το γραφείο του κυρίου Πάνου Σκλια (Sklias Funerals) έχει αναλάβει τον «κήπο της Αναστασιας» στο τηλ 210808800 & 2109810110 η www.sklias.com θα βοηθήσουμε με αγάπη να οργανωθεί και να ανθίσει ο κήπος της .Να σας έχει ο Θεός καλα».

 

Πάλεψε όσοι λίγοι

Η ιστορία της 7χρονης Αναστασίας δεν άφησε κανένα ασυγκίνητο. Το κοριτσάκι διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο στο νευρικό κεντρικό σύστημα του εγκεφάλου και η οικογένειά της έκανε τα πάντα για να θεραπευτεί. Τον περασμένο Νοέμβριο ταξίδεψαν στο Τέξας προκειμένου να υποβληθεί το κοριτσάκι σε θεραπεία ενός ειδικού κέντρου, όπου είχαν νοσηλευτεί και άλλα παιδιά με την ίδια πάθηση.

Η Έρρικα Πρεζεράκου είχε πολλές φορές μιλήσει δημόσια για την ανιψιά της και είχε απευθύνει έκκληση σε όλους να προσεύχονται γι’ αυτή. Σε συνέντευξή της είχε αναφέρει μάλιστα πόσο δύσκολη ήταν η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου λέγοντας πως μόνο εννέα παιδιά έχουν επιζήσει σε όλο τον κόσμο.

Ο Γολγοθάς της οικογένειας ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι όταν η μικρή Αναστασία διεγνώσθη ξαφνικά με την πλέον επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου -γνωστή και ως dipg- διάχυτο γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους. Η πρόγνωση ήταν δυσμενής με τους γιατρούς να δίνουν λίγους μήνες ζωής στο παιδί. Οι γονείς της ξεκίνησαν έναν αγώνα να βρουν αντίστοιχες περιπτώσεις με αυτή της Αναστασίας και ανακάλυψαν μια κλινική στο Χιούστον του Τέξας στις ΗΠΑ με μεγάλη εξειδίκευση πάνω σε αυτήν την ασθένεια κάτι που γέννησε την ελπίδα για την Αναστασία. Το κόστος θα άγγιζε τις 700.000 ευρώ, ποσό που συγκεντρώθηκε με τη στήριξη του κόσμου μέσω της ομάδας Support Anastasia και σύντομα το ταξίδι της ελπίδας ξεκίνησε. Η μικρή Αναστασία πάλεψε σκληρά όμως η μάχη ήταν άνιση.