Ενυδάτωση και ηλιοπροστασία: Όσες κρέμες και θεραπείες κι αν κυκλοφορήσουν, αυτά θα είναι πάντα τα κεντρικότερα συστατικά της αντιγήρανσης.

Ο ήλιος μπορεί να μας χαρίζει υγιή όψη – ενίοτε και χαριτωμένες φακίδες – όμως έχει την τάση να επιταχύνει τα σημάδια του χρόνου, ενώ είναι γνωστό πως μια διψασμένη επιδερμίδα παραδίδεται πο εύκολα στις ρυτίδες και τις ατέλειες.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Άλλωστε, ποια είναι εκείνη που δεν φροντίζει να έχει μια ενυδατική και ένα αντηλιακό προσώπου (τουλάχιστον) στη διάρκεια του καλοκαιριού;

Το θέμα είναι άλλο: Τι πρέπει να μπει πρώτο για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα; Γιατί η σειρά παίζει ρόλο και μάλιστα μεγάλο.

Κοίτα πώς έχει το πράγμα: Τα ενυδατικά προϊόντα σου πρέπει να μπαίνουν σε πεντακάθαρο δέρμα, για να απορροφηθούν καλύτερα.

Αντιθέτως, το αντηλιακό σου θα πρέπει να σκεπαστεί μόνο από το μακιγιάζ σου για να σου προσφέρει τη μέγιστη δυνατή προστασία.

Και μην ξεχνάς. Ακόμη και αν η ενυδατική σου έχει SPF, δεν αρκεί από μόνη της για να σε καλύψει, γιατί δεν είναι σχεδιασμένη να αντέχει εξίσου στον χρόνο και τον ιδρώτα.

Ειδικά όταν προετοιμάζεσαι για πολλή ώρα στον ήλιο, το αντηλιακό είναι υποχρεωτικό – και το ίδιο ισχύει και για τα γυαλιά ηλίου που θα προστατέψουν τα μάτια σου.

Αν θες να απογειώσεις και την ηλιοπροστασία και τα καθημερινά σου look, πρόσθεσε και ένα καπέλο.

Και χαρούμενες, καλοκαιρινές μέρες!