Ακόμα μια ημέρα γεμάτη προκλήσεις έχει φτάσει στο τέλος της και σίγουρα θα ελπίζετε να αποκοιμηθείτε γρήγορα αντί να κοιτάζετε για ώρες το ταβάνι σας. Η χαλάρωση και η ξεκούραση σας αξίζει, πρέπει όμως να μεριμνάτε προκειμένου να βοηθάτε και εσείς όσο περισσότερο μπορείτε το σώμα σας ώστε να προετοιμαστεί για τον ύπνο.

Τι λένε οι διαιτολόγοι για το φαγητό πριν τον ύπνο

Τα τρόφιμα που καταναλώνετε πριν να «σκαρφαλώσετε» στο κρεβάτι σας αλλά και το πόσο σύντομα θα ξαπλώσετε αφού φάτε μπορούν να επηρεάσουν τόσο την ποιότητα του ύπνου σας όσο και την πέψη σας. Εάν το φαγητό σας δεν έχει αφομοιωθεί πριν κοιμηθείτε, θα αφιερώσει χρόνο και ενέργεια στην πέψη και όχι στην ξεκούρασή σας.

Τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης μπορούν να σας κρατήσουν ξύπνιους, εξηγεί η διαιτολόγος Tracy Lockwood Beckerman, σημειώνοντας ότι εξαρτάται επίσης από το πόσο ευαίσθητο είναι το σώμα σας. Επίσης προτείνει να μην στρεφόμαστε στους εξευγενισμένους υδατάνθρακες και την ζάχαρη, καθώς μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο και την πέψη.

Βραδινή λιγούρα; Μπανάνα με φυστικοβούτυρο

Μια μπανάνα με φυστικοβούτυρο είναι ένα σνακ για τον ύπνο που μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Όχι μόνο ταιριάζουν μεταξύ τους αλλά ταιριάζουν και σε εσάς.. «Οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο, που μπορούν να βοηθήσουν τους μυς σας να χαλαρώσουν» εξηγεί η Tracy Lockwood Beckerman.

Το φυστικοβούτυρο περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε σεροτονίνη στον εγκέφαλο και αποτελεί τον πρόδρομο της μελατονίνης. Όταν τα καταναλώνετε μαζί, οι υδατάνθρακες από την μπανάνα μπορούν να κάνουν την τρυπτοφάνη διαθέσιμη, προετοιμάζοντας καλύτερα σώμα και εγκέφαλο για να αποκοιμηθείτε.

«Απολαυστικό και θαυματουργό για τον ύπνο σας», καταλήγει.