Οι επιλογές του τρόπου ζωής σας παίζουν σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη συνολική υγεία και ευεξία σας αλλά και στη σεξουαλική ζωή σας. Ναι… Οι ανθυγιεινές επιλογές μπορούν να συμβάλλον στη χαμηλή λίμπιντο, η οποία με τη σειρά της μπορεί να φέρει προβλήματα στη σχέση σας με το άλλο σας μισό. Τι μπορείτε να κάνετε για να απογειώσετε τη διάθεσή σας και το κρεβάτι σας;

Να αποφύγετε το γρήγορο φαγητό:

Περιορίστε το junk food καθώς οι εκλεπτυσμένοι υδατάνθρακες, τα σάκχαρα και το λάδι αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης σας και μειώνουν τη ροή του αίματος σε συγκεκριμένα όργανα. Αντ’ αυτού, επιλέξτε φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνες, μαγνήσιο και άλλες φυτικές πηγές πρωτεϊνών.

Να μειώσετε το αλκοόλ:

Ένα ποτήρι κρασί αρκεί για να φτιάξει το κέφι σας. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να εμποδίσει τη ροή του αίματος στα ζωτικά σας όργανα. Έχει επίσης φυσιολογικό, γνωστικό και συμπεριφορικό αντίκτυπο που μπορεί να προκαλέσει οργασμική δυσλειτουργία.

Να προσπαθήσετε να μην αγχώνεστε:

Το άγχος απελευθερώνει κορτιζόλη, η οποία θεωρείται η κατεξοχήν ορμόνη του στρες. Ενώ το σώμα την απαιτεί σε μικρές ποσότητες, όταν ξεπερνά το όριο μπορεί να σκοτώσει τη λίμπιντο. Ως εκ τούτου, λάβετε μέρος σε δραστηριότητες για να μειώσετε το άγχος σας. Κάντε διαλογισμό, γιόγκα ή τακτικούς περιπάτους.

Να ξεπεράστε τα προβλήματα βάρους:

Ελέγξτε αν έχετε τον ιδανικό δείκτη μάζας σώματος. Ένας μη φυσιολογικός δείκτης μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την υγεία σας και να σας οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις όπως είναι ο διαβήτης και η υπέρταση. Τα προβλήματα με το βάρος μπορούν επίσης να λειτουργήσουν αρνητικά στην εικόνα του σώματός σας, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει και την αυτοπεποίθησή σας. Φάτε υγιεινά και διατηρήστε τον ιδανικό δείκτη για να παραμείνετε υγιείς.