Παρά τις διάφορες ψευδαισθήσεις περί έμφυλων διαφορών στην απιστία, οι γυναίκες μπορούν επίσης να «σπάσουν» τη μονογαμία αν βρουν την κατάλληλη ευκαιρία.

Και από ό,τι φαίνεται, αυτό είναι πιθανότερο σε ορισμένες ηλικίες από ό,τι σε άλλες.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της ιστοσελίδας γνωριμιών παντρεμένων AshleyMadison.com, το 79,2% των γυναικών οδηγούνται στην απιστία εξαιτίας «μη ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής».

Στην έρευνα συμμετείχαν 10.245 βρετανίδες, εγγεγραμμένα μέλη της ιστοσελίδας.

Κι ενώ η πιο… «αμαρτωλή» ηλικία είναι τα 25-34 έτη (ποσοστό απιστίας 35,1%), δεν πηγαίνουν και πολύ πίσω εκείνες που βρίσκονται στην κατηγορία 35-44 έτη, με το ποσοστό απιστίας σε αυτές να φτάνει το 30,4%.

Οι άπιστες γυναίκες φαίνεται ότι το κάνουν για τον ίδιο «λόγο» που ισχυρίζονται και οι άντρες, με τα δύο φύλα να τονίζουν ωστόσο ότι εξακολουθούν να αγαπούν τους συντρόφους τους.

Λίγο πάνω από τα τρία τέταρτα (76,9%) των άπιστων γυναικών ανέφεραν ότι «εξακολουθούν αγαπούν το σύντροφό τους», με ένα εντυπωσιακό 95,1% να δηλώνει ότι δεν είναι ερωτευμένο με τον εραστή του.

Και μόλις το 11,6% έφτασε να πει πως θα εγκατέλειπε τον σύζυγο ή τον σύντροφό του.

Βέβαια, το «σεξ της μιας βραδιάς» φαίνεται ότι εξακολουθεί να είναι «ανδρικό προνόμιο», καθώς, οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι κατά μέσο όρο η «ερωτική τους περιπέτεια» διαρκεί περίπου τρεις μήνες (για το 60,3%), ενώ μόλις ένα 19,6% δήλωσε ότι αναζητούσε «σχέση της μιας βραδιάς».

«Οι γυναίκες που κατέχουν υψηλές θέσεις και εξουσία στον εργασιακό τους χώρο, πιο δύσκολα αποδέχονται πια μια απογοητευτική απόδοση από έναν άντρα στο κρεβάτι».

«Πολλές εργάζονται για πολλές ώρες, και στη συνέχεια έχουν να φέρουν σε πέρας και τις οικογενειακές υποχρεώσεις, οπότε γι’ αυτές μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή ο απαιτητικός, σύγχρονος τρόπος ζωής ακούγεται απλά σα δικαιολογία» είπε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ιστοσελίδας Noel Biderman.