Έχετε ταΐσει το μωρό σας, το έχετε βοηθήσει να ρευτεί και του έχετε αλλάξει πάνα. Αλλά δεν θα σταματήσει να κλαίει. Ελέγχετε περαιτέρω για πυρετό. Ελέγχετε αν τα ρούχα του είναι σφιχτά ή άβολα. Μετά ελέγχετε την θερμοκρασία του δωματίου και σκέφτεστε μήπως είναι κολικός. Ανεξάρτητα από τις προσπάθειες σας το μωρό συνεχίζει να κλαίει και η ψυχραιμία σας αρχίζει να λιγοστεύει.

Έτσι θα διατηρήσετε την ψυχραιμία σας

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να ξεπεράσετε σύντομα αυτά τα επεισόδια με το μωρό, αρκεί να καταφέρετε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Και για να το κάνετε αυτό, αρκεί να:

Κάντε ένα διάλειμμα

Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε άγχος όταν το μωρό δεν σταματά να κλαίει. Δεν έχει σημασία πόσο μεθοδικοί είστε, το κλάμα του μπορεί να σας αναστατώσει και είναι λογικό. Ωστόσο, αφού έχετε δοκιμάσει τα πάντα είναι λογικό να χρειάζεστε ένα διάλειμμα.

Αυτό διότι το μωρό σας τείνει να συντονίζεται με τις αντιδράσεις και τα συναισθήματά σας. Έτσι για να το ηρεμήσετε δεν θα πρέπει να είστε εσείς οι ίδιοι αγχωμένοι, θυμωμένοι ή και ανυπόμονοι. Πάρτε μερικά λεπτά για να ηρεμήσετε και να φροντίσετε τον εαυτό σας. Αφιερώστε χρόνο για φαγητό, ενυδάτωση, ντους, άσκηση ή επικοινωνήστε με τον φίλο σας.

Βαθιές ανάσες

Το άγχος προκαλεί ρηχή αναπνοή. Η βαθιά ανάσα, ακόμη και οι συνεχόμενες βαθιές αναπνοές σας βοηθούν πραγματικά να νιώσετε πιο ήρεμοι. Αυτό διότι «στέλνουν» μηνύματα στον εγκέφαλο ότι είστε ασφαλείς, βοηθώντας το σώμα σας να αυτορυθμιστεί. Η εισπνοή μέσα από τη μύτη σας και η εκπνοή από το στόμα είναι η ιδανική μέθοδος.

Προάγει τη χαλάρωση και θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε ότι έχετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας, αντί να αφήσετε το άγχος να κυριαρχήσει και τελικά τον πανικό να σας νικήσει.

Βγείτε για λίγο έξω

Αν δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε το σπίτι, δοκιμάστε να σταθείτε σε ένα ανοιχτό παράθυρο ή να βγείτε για λίγο στο μπαλκόνι σας για να εισπνεύσετε λίγο καθαρό αέρα και να νιώσετε έστω και λίγο ανανεωμένοι.

Μπορείτε να κάνετε βόλτες με ή και χωρίς το μωρό για να χαλαρώσετε μόνοι σας ή και μαζί του.