imommy.gr ΒρέφοςΝέοι γονείς: Οσα πρέπει να γνωρίζετε για την αλλαγή πάνας

Νέοι γονείς: Οσα πρέπει να γνωρίζετε για την αλλαγή πάνας

Νέοι γονείς: Οσα πρέπει να γνωρίζετε για την αλλαγή πάνας | imommy.gr

Η αλλαγή πάνας θα γίνει μια πιο εύκολη διαδικασία αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές

Πόσες πάνες χρειάζεται να αλλάξει ένας γονιός μέχρι το παιδί να μάθει να πηγαίνει μόνο του στην τουαλέτα; Μπορεί να μην έχουμε την απάντηση, όμως ξέρουμε πως οι φορές που το παιδί λερώθηκε θα του φανούν εκατομμύρια! Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγετε αυτή την… αρωματική διαδικασία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται και να την κάνετε ευκολότερη.

Η συνταγή της επιτυχίας

Θα χρειαστείτε:

  • Επιπλέον πάνες. Μπορεί να χρειάζεστε μόνο μία, όμως πολλά μπορούν να πάνε στραβά.
  • Χλιαρό νερό και βαμβάκι. Αν το μωρό είναι μικρότερο από ενός μήνα ή υποφέρει από συγκάματα, είναι ο πιο ήπιος τρόπος για να το καθαρίσετε.
  • Μωρομάντηλα. Για μεγαλύτερα παιδιά. Απλώς φροντίστε να είναι υποαλλεργικά, χωρίς αρώματα και χωρίς αλκοόλ.
  • Καθαρά ρούχα. Δυστυχώς, δεν θα καταφέρνετε πάντα να αποφύγετε τις διαρροές.
  • Αλοιφή. Για την καταπολέμηση των ερεθισμών.
  • Αντιπερισπασμούς. Ένα αγαπημένο παιχνιδάκι μπορεί να κρατήσει το παιδί ήσυχο για το χρόνο που θα χρειαστείτε.
  • Κέφι. Ναι, δεν περνάτε και τόσο καλά, όμως η καλή σας διάθεση εξασφαλίζει την καλή διάθεση του παιδιού και η καλή διάθεση του παιδιού μειώνει το χρόνο που θα χρειαστεί να αφιερώσετε σε αυτή τη διαδικασία, όπως και τα πιθανά ατυχήματα.

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το παιδί σε μία καθαρή, απαλή, λεία και ασφαλή επιφάνεια, όπως είναι η αλλαξιέρα του ή ένα κρεβάτι καλυμμένο με κάποιο προστατευτικό πανί. Ακόμη και αν είναι πολύ μικρό για να κάνει μεγάλες ξαφνικές κινήσεις, ποτέ μην το αφήνετε από τα χέρια σας όσο βρίσκεται εκεί.
  2. Ανοίξτε την πάνα. Αν είναι βρεγμένη, διπλώστε τη κάτω από το μωρό και σκουπίστε το προσεκτικά. Αν είναι λερωμένη, σκουπίστε το με την πάνα όσο καλύτερα γίνεται, διπλώστε τη και έπειτα σηκώστε του τα πόδια. Καθαρίστε το καλά, από μπροστά προς τα πίσω με χλιαρό νερό ή μωρομάντηλα, φροντίζοντας να μην ξεχάσετε καμιά πτύχωση του δέρματός του.
  3. Αντικαταστήστε την πάνα με μία καθαρή. Απομακρύνετε τη βρώμικη πάνα κάτω από το μωρό και βάλτε στη θέση της μία φρέσκια. Πριν του τη φορέσετε, στεγνώστε το όσο καλύτερα μπορείτε και βάλτε του λίγη αλοιφή για τους ερεθισμούς. Αν έχει ακόμη τον ομφάλιο λώρο του, διπλώστε την κορυφή της πάνας ώστε να μην τον καλύπτει – καλό είναι να παραμείνει στεγνός. Σφίξτε τη τόσο που να μην επιτρέπει διαρροές, ενώ παράλληλα δεν πιέζει πολύ το παιδί.
  4. Ντύστε το. Συγχαρητήρια, η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί! Τώρα μπορείτε να του φορέσετε γρήγορα τα ρούχα του και να απολαύσετε την επιτυχία σας.

Επιπλέον tips

  • Εκτός αν είναι πολύ βρεγμένο ή έχει λερωθεί, δεν χρειάζεται να ξυπνήσετε το νεογέννητο για να του αλλάξετε την πάνα.
  • Αν έχετε κόρη, σκουπίζετέ τη πάντα από μπροστά προς τα πίσω για να αποφύγετε τις ουρολοιμώξεις. Τις πρώτες δύο εβδομάδες, ενδέχεται να παρατηρήσετε λευκές εκκρίσεις στα γεννητικά της όργανα. Αυτό οφείλεται στις ορμόνες που περνούσαν στον οργανισμό της από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της κύησης και θα υποχωρήσει από μόνο του μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες από τη γέννηση.
  • Αν έχετε γιο, φροντίστε να κρατάτε τα γεννητικά του όργανα καλυμμένα με μία καθαρή πάνα ή ένα πανί όσο είναι γυμνός, καθώς αλλιώς δεν αποκλείεται να καταλήξετε και εσείς βρεγμένοι.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το μωρό σας έγινε 8 μηνών- Ώρα λοιπόν για εξερεύνηση… Ήρθε η στιγμή να φορτίσετε τις μπαταρίες σας γιατί το ένστικτο της εξερεύνησης για το μωρό σας μόλις... ξύπνησε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άγγιγμα: Πώς βελτιώνει την ανάπτυξη του μωρού και την υγεία της μαμάς Νέα έρευνα δείχνει πώς το άγγιγμα είναι εξίσου ευεργετικό για τα μωρά όσο και για τους ενήλικες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
10 αποδεδειγμένοι τρόποι που βοηθούν το μωρό σας να νιώσει την αγάπη σας Αυτές οι 10 απλές πράξεις κάνουν το μωρό χαρούμενο και ήρεμο. Προωθούν επίσης την ανάπτυξη του εγκεφάλου και της... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θηλασμός: 2 επιστημονικά δεδομένα που ίσως δεν γνωρίζατε Όλο και περισσότερες μελέτες ρίχνουν φως στο κεφάλαιο «θηλασμός». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γιατί τα μικρά παιδιά δεν αποχωρίζονται κάποια παιχνίδια; Φαίνεται πως κάποια παιχνίδια εκπληρώνουν μια σημαντική λειτουργία στην ανάπτυξη και την ωριμότητα των παιδιών. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ