Εάν το παιδί σας περπατά, μιλάει και σκαρφαλώνει, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε να βάλετε στην αποθήκη σας την κούνια του και να καλωσορίσετε επίσημα τις αλλαγές που θα θέλει το… «μεγάλο» παιδί στο δωμάτιο του. Ένα μεγάλο παιδικό δωμάτιο και κρεβάτι θα βοηθήσει το μικρό σας να συνεχίσει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται καθώς μεγαλώνει.

Μερικές ιδέες σχεδιασμού περιλαμβάνουν:

Τι κρεβάτι χρειάζεται το μεγάλο παιδί;

Μόλις το παιδί σας μεγαλώσει αρκετά για την κούνια ή το κρεβατάκι του, είναι καιρός να σκεφτείτε για το μεγάλο παιδικό κρεβάτι, το οποίο μπορεί να είναι το επίκεντρο του σχεδιασμού της παιδικής κρεβατοκάμαρας. Σκεφτείτε να αποκτήσετε ένα κρεβάτι μεγάλου μεγέθους.

Θα αφήσει άφθονο χώρο για να μεγαλώσει το παιδί σας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι το κρεβάτι τους μέχρι να ενηλικιωθούν. Στη συνέχεια, μπορεί να γίνει το κρεβάτι επισκεπτών σας. Εν τω μεταξύ, είναι ωραίο να έχετε ένα μεγαλύτερο κρεβάτι στο οποίο εσείς και το παιδάκι σας μπορείτε να διαβάσετε αγκαλιασμένοι τις βραδινές ιστορίες πριν τον ύπνο.

Σκεφτείτε να προσθέσετε προστατευτικά κιγκλιδώματα. Εάν ο γιος ή η κόρη σας κοιμόταν σε κούνια, μπορεί να αισθάνονται λίγο πιο ασφαλείς με προστατευτικά κιγκλιδώματα. Και, θα είναι ασφαλείς από το να μετακινηθούν εκτός κρεβατιού όσο κοιμούνται.

Ήρθε η ώρα για γραφείο

Όταν κάνετε τη μετάβαση από τα έπιπλα του βρεφικού ή νηπιακού δωματίου στο δωμάτιο του πιο μεγάλου παιδιού, το πρώτο που θα φύγει είναι το έπιπλο όπου συνηθίζατε να το αλλάζετε. Στην θέση του μπορείτε να βάλετε ένα μικρό γραφείο με μερικές καρέκλες.

Εκεί το παιδί μπορεί να παίζει, να διαβάζει ή και να ζωγραφίζει ενώ κάθεται αναπαυτικά. Παρέα του μπορείτε να είστε και εσείς, τα αδέλφια του και όποιος άλλος είναι καλεσμένος στα παιχνίδια του. Ταυτόχρονα, έχοντας ένα γραφείο το παιδί θα είναι σε θέση να διαχωρίσει τις δραστηριότητες που έχει να κάνει.

Αυτό θα κάνει την μετάβασή του στο σχολείο πολύ πιο εύκολη.

Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι «must»

Θα χρειαστείτε αρκετούς χώρους για αποθήκευση, αφού παιχνίδια και βιβλία μοιραία θα αυξηθούν. Αναζητήστε χώρους αποθήκευσης για να διατηρεί τα παιχνίδια του κοντά του και βοηθήστε το να μάθει να τα κατηγοριοποιεί και να τα διατηρεί οργανωμένα.

Επιλέξτε χώρους αποθήκευσης που να λειτουργούν αργότερα και για εσάς. Για παράδειγμα, πλαστικά μεγάλα κουτιά μπορούν να φιλοξενήσουν τα λούτρινα ζωάκια τους αρχικά και στην συνέχεια τα ρούχα του ή οτιδήποτε άλλο το ενδιαφέρει.

Τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας θα αλλάξουν, οπότε θέλετε να επενδύσετε σε κομμάτια που μπορούν να λειτουργήσουν και μετέπειτα.