Τα Παιδικά Χωριά SOS απέσπασαν το Gold βραβείο “Best Content Marketing Program | NGO” στα Content Marketing Awards της BOUSSIAS, για την digital καμπάνια «Στην πιο γλυκιά μαμά του κόσμου» που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας το 2020. Η τελετή απονομής έγινε την Τετάρτη 14 Ιουλίου σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο House 124, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Με όχημα την καμπάνια, τα Παιδικά Χωριά SOS ανέδειξαν με διάθεση αλληλεγγύης και ενότητας τον σπουδαίο ρόλο της μητέρας στο ευρύ κοινό, σε μια ιδιαίτερη περίοδο που χαρακτηριζόταν από συνεχείς προκλήσεις και αντιξοότητες. Συγκεκριμένα, με την πολύτιμη αρωγή της Σίσσυς Χρηστίδου διοργανώθηκαν δύο συναντήσεις με πρωταγωνίστριες εργαζόμενες μαμάδες που προέρχονταν από διαφορετικούς κλάδους και συζήτησαν για το πώς βιώνουν τον ρόλο της μητέρας στην καθημερινότητά τους, αλλά και για τις δυσκολίες που προέκυψαν με την πανδημία. Το κοινό είχε την ευκαιρία να τις παρακολουθήσει μέσα από το YouTube κανάλι της Σίσσυς Χρηστίδου και από ένα Instagram live από τον προσωπικό της λογαριασμό αντίστοιχα.

Η ενέργεια είχε παράλληλα διαδραστικό χαρακτήρα, αφού το κοινό είχε τη δυνατότητα να ενισχύσει το έργο του Οργανισμού, στέλνοντας ο καθένας με sms την πιο γλυκιά ευχή του στη δική του μαμά, χρησιμοποιώντας τον 5ψήφιο αριθμό 19820 των Παιδικών Χωριών SOS, την οποία είχε τη δυνατότητα να κατεβάσει ως έτοιμη ευχετήρια κάρτα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού και να της την στείλει.

Τη δράση προώθησαν μέσα από τα social media τους πληθώρα Influencers, αυξάνοντας σημαντικά την ανταπόκριση του κοινού, αλλά και τα αποτελέσματα της καμπάνιας συνολικά, επιτυγχάνοντας πολύ υψηλό reach και engagement.

Την καμπάνια σχεδίασε, υλοποίησε και υποστήριξε πλήρως η εταιρεία The Kompany, ενώ η Enjoin και η δifferentiate ανέλαβαν τον σχεδιασμό του δημιουργικού και τη διαχείριση του υλικού στην ιστοσελίδα των Παιδικών Χωριών SOS αντίστοιχα.

Με αφορμή τη βράβευση, η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εύρεσης Πόρων των Παιδικών Χωριών SOS, Έλσα Σταθοπούλου, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και χαρούμενοι για το Gold βραβείο που λάβαμε στα Content Marketing Awards. Η καμπάνια μας «Στην πιο γλυκιά μαμά του κόσμου» υλοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για όλους εξαιτίας της πανδημίας και δικός μας στόχος ήταν να καταφέρουμε να έρθουμε πιο «κοντά» και να αναδείξουμε αξίες που έχουν πραγματικά σημασία, όπως η οικογένεια και η αναγνώριση των σημαντικών ανθρώπων στη ζωή μας. 

Ευχαριστούμε πολύ όσους συνεργάστηκαν μαζί μας και μας βοήθησαν να λάβουμε αυτή τη διάκριση, καθώς και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έγιναν κοινωνοί αυτής της καμπάνιας, στηρίζοντας παράλληλα το έργο μας».

Από δεξιά: Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής Παιδικών Χωριών SOS, Έλσα Σταθοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εύρεσης Πόρων Παιδικών Χωριών SOS, Κώστας Τσολάκης, Founder & CEO της εταιρείας The Kompany

#stinpioglikiamama #sosvillagesgr #nochildalone