Το κάμπινγκ είναι αγαπητό σε πολλούς, αλλά δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί φέτος, ίσως να μην έχετε τη δυνατότητα να πάτε οικογενειακές διακοπές. Ωστόσο, ακόμη κι αν δεν φύγετε για διακοπές, μπορείτε να πάτε για… κάμπινγκ στον κήπο του σπιτιού σας, αξιοποιώντας έξυπνα τον εξοπλισμό που ήδη έχετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να το κάνετε πιο διασκεδαστικό.

 

 

* Οργανώστε τα σνακ σας

 

Επειδή σίγουρα κάποια στιγμή θα πεινάσετε, ετοιμάστε μερικά γρήγορα σνακ, π.χ. μερικά σαντουιτσάκια, ώστε να μην χρειαστεί να μπείτε στην κουζίνα κατά τη διάρκεια του κάμπινγκ. Φυσικά, μην ξεχάσετε να πάρετε νερό μαζί σας.

* Νιώστε άνετα

 

Πείτε στο παιδί να φέρει το αγαπημένο του παιχνίδι από το υπνοδωμάτιό του, ώστε να νιώσει πιο άνετα και να μπορέσει στη συνέχεια να κοιμηθεί. Καλό θα είναι επίσης να έχετε ένα φανάρι κοντά στη σκηνή, ειδικά αν το μικρό σας φοβάται το σκοτάδι. Ένας φακός θα σας φανεί επίσης χρήσιμος, καθώς θα μπορείτε να διαβάζετε βιβλία στο παιδί κάτω από τον νυχτερινό ουρανό.

* Κοιτάξτε τα αστέρια

 

Τι καλύτερο από το να κοιτάζετε τον νυχτερινό ουρανό μαζί με τα παιδιά σας; Μάλιστα, υπάρχουν διαθέσιμες αρκετές εφαρμογές που μπορούν να σας πουν ποιο αστέρι ή πλανήτη βλέπετε από το σημείο στο οποίο βρίσκεστε. Αυτή η δραστηριότητα θα ενθουσιάσει τα παιδιά και παράλληλα θα τους μάθει πράγματα.

 

Πώς θα αποφύγετε τα τσιµπήµατα από κουνούπια

Όσο υπέροχο κι αν είναι το κάμπινγκ, θα πρέπει να προφυλαχθείτε από τους… ανεπιθύμητους επισκέπτες που μπορούν να χαλάσουν τη διασκέδασή σας. Τα τσιµπήµατα από κουνούπια σε γενικές γραµµές δεν είναι επικίνδυνα, ωστόσο δεν θέλετε να βλέπετε το παιδί σας γεµάτο κόκκινα σηµάδια και να ξύνεται, πληγώνοντας το δέρµα του. Τι µπορείτε να κάνετε:

Κρατήστε κλειστό το δίχτυ της σκηνής. Οι σκηνές για κάμπινγκ έχουν προσαρμοσμένο ένα δίχτυ, το οποίο μπορεί να κρατήσει μακριά τα κουνούπια. Ακόμη κι αν δεν κάθεστε μέσα στη σκηνή, βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει το δίχτυ, ώστε να μην σας περιμένουν τα κουνούπια μόλις μπείτε.

Ντύστε σωστά το παιδί. Φορέστε στο παιδί μπλούζα με μακριά μανίκια, μακρύ παντελόνι και κλειστά παπούτσια. Ο στόχος είναι να μην αφήσετε το δέρμα του εκτεθειμένο και με αυτόν τον τρόπο να περιορίσετε τα σημεία όπου μπορεί να το τσιμπήσει ένα κουνούπι. Προτιμήστε τις χαλαρές γραμμές στα ρούχα και τα λινά υφάσματα για να μη ζεσταίνεται. Επίσης πρέπει να αποφεύγονται τα ρούχα με έντονα χρώματα γιατί και αυτά έλκουν όχι μόνο τα κουνούπια, αλλά και άλλα έντομα.

Αποφύγετε τα αρωµατισµένα προϊόντα. Τα κουνούπια έλκονται από τις µυρωδιές σε πολλά προϊόντα, όπως το σαπούνι, το γαλάκτωµα σώµατος, ακόµη και το µαλακτικό ρούχων. Δοκιµάστε τη µυρωδιά των προϊόντων προτού τα αγοράσετε ή διαβάστε τις ετικέτες για να βεβαιωθείτε ότι είναι άοσµα ή, έστω, ελαφρά αρωµατισµένα.

«Μαζέψτε» λεβάντα και βασιλικό. Το άρωμα της λεβάντας δεν είναι μόνο ευχάριστο και χαλαρωτικό, αλλά έχει επίσης δράση ενάντια στα κουνούπια. Αγοράστε ξερή λεβάντα ή αποξηράνετε μερική από το φυτό που μπορεί να έχετε. Έπειτα βάλτε τη σε μικρά σακουλάκια, τα οποία μπορείτε να μεταφέρετε και να τοποθετήσετε μέσα στη σκηνή.

Χρησιμοποιήστε τα κλασικά εντομοαπωθητικά. Τα εντομοαπωθητικά του εμπορίου που προορίζονται για παιδιά είναι εγκεκριμένα για αυτήν τη χρήση. Ωστόσο, επειδή περιέχουν χημικές ουσίες προκειμένου να είναι δραστικά, καλό είναι να αποφεύγετε να τα χρησιμοποιείτε στα πολύ μικρά βρέφη. Προμηθευτείτε τις ειδικές κρέμες, σπρέι ή αυτοκόλλητα που μπορείτε να βρείτε στο φαρμακείο και η χρήση τους ενδείκνυται για παιδιά.

Φυσικά εντομοαπωθητικά. Αν έχετε ενδοιασμούς για τις κλασικές επιλογές, μπορείτε να διαλέξετε ένα φυσικό εντομοαπωθητικό. Οι εταιρείες προσφέρουν ολοένα και περισσότερα προϊόντα που περιέχουν αιθέρια έλαια όπως σιτρονέλα, κέδρος, ευκάλυπτος και σόγια.