Το παιδικό δωμάτιο αποτελεί ένα ξεχωριστό χώρο του σπιτιού, που θα πρέπει να αποπνέει ένα μαγικό, παραμυθένιο αέρα, όπου το μικρό σας μπορεί να ταξιδεύει με το καλύτερο όχημα, αυτό της φαντασίας. Μπορείτε να μεταμορφώσετε μόνοι σας, παρέα με το παιδί, το δωμάτιό του ανάλογα με τα προσωπικά του γούστα. Μερικές ιδέες είναι η μαγική «βιβλιοθήκη», όπου τα βιβλία «πετούν» στον αέρα ή ακόμα και ο εσωτερικός «κήπος», με τα φυτά να ανανεώνουν τον χώρο του παιδιού.

Βιβλία στον αέρα

Ποιο παιδί θα έλεγε «όχι» σε μια νότα μαγείας στο δωμάτιό του; Η παρακάτω πανεύκολη κατασκευή θα κάνει τα παιδιά να μην πιστεύουν στα μάτια τους.

Τι θα χρειαστείτε:

Μερικά παλιά βιβλία
Ενα καρφωτικό χειρός (ηλεκτρικό ή χειροκίνητο)
Μονωτική ταινία

Προαιρετικά: Εναν χοντρό ανεξίτηλο µαρκαδόρο

Πώς θα τα τοποθετήσετε

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, απλώστε τα βιβλία στο πάτωμα, περίπου στη διάταξη που επιθυμείτε να έχουν και στον τοίχο.

Σε περίπτωση που το επιθυμείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο για να διακοσμήσετε τη σύνθεση με κάποια φράση ή – αν πιάνει το χέρι σας – με μερικά σκίτσα.
Με το καρφωτικό χειρός, καρφώστε τα εξώφυλλα των βιβλίων στον τοίχο.

Σε περίπτωση που θέλετε να είναι ανοιχτά στη μέση, συνεχίστε συρράπτοντας τις σελίδες μεταξύ τους, αφού τις χωρίσετε σε μέρη. Για να δώσετε ακόμη πιο τρισδιάστατη αίσθηση, μπορείτε να τις σηκώνετε ελαφρώς προς τη μέση πριν τις καρφώσετε, ώστε να μην καταλήξουν εντελώς φλατ.

Αφήστε τις δύο μεσαίες σελίδες ελεύθερες. Κόψτε ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας, κολλήστε τις δυο άκρες του μεταξύ τους και χρησιμοποιήστε το για να ενώσετε και την καθεμία από τις μεσαίες σελίδες με το υπόλοιπο βιβλίο, καμουφλάροντας το συρραπτικό.

Tips

Μπορείτε να βρείτε τα κατάλληλα βιβλία – αλλά και πολύ περισσότερα – σε ένα παλαιοβιβλιοπωλείο. Να θυμάστε ότι το σημαντικό είναι να έχουν ενδιαφέρουσα απόχρωση χαρτιού, καθώς το εξώφυλλο δεν θα είναι ορατό.

Η ποικιλία πάντα προσθέτει επιπλέον ενδιαφέρον. Αντί να τοποθετήσετε όλα τα βιβλία ανοιγμένα στη μέση, μπορείτε να παίξετε με τους όγκους τους. Για παράδειγμα, αφήστε ελεύθερες κάποιες σελίδες ή λυγίστε τες και κολλήστε τες σε σχήμα «ακορντεόν».

Ανθισμένη παλέτα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου κάνουν το δωμάτιο να μοιάζει πιο ζωντανό. Οι γλάστρες τους, όμως, ίσως πιάνουν περισσότερο χώρο από όσο επιθυμούμε να τους διαθέσουμε.

Τι θα χρειαστείτε:

Παλέτες
Γυαλόχαρτο

Προαιρετικά:

Βερνίκι ξύλου και πινέλο
Ούπα τοίχου
Κρουστικό δράπανο

Πώς θα δημιουργήσετε τους «κρεμαστούς κήπους» σας

Με το γυαλόχαρτο τρίψτε ολόκληρη την επιφάνεια της κάθε παλέτας ώστε να απομακρύνετε τις ακίδες που πιθανώς να έχουν στην επιφάνειά τους.

Αν το επιθυμείτε, στη συνέχεια μπορείτε να τις περάσετε με ένα βερνίκι ξύλου, ώστε να τους δώσετε ένα πιο σκούρο, ζεστό χρώμα και να τις κάνετε να φανούν πιο γυαλισμένες και «ακριβές».

Αφού στεγνώσουν, ακουμπήστε τες στον τοίχο ώστε να δείτε σε ποια σημεία θα κάνετε τις τρύπες για τα ούπα.

Στη συνέχεια, απλώς κρεμάστε τες με αρκετά ούπα ώστε να συγκρατούν το βάρος τους.

Οπως θα δείτε, οι παλέτες δημιουργούν «ραφάκια». Πλάι στις μικρές γλαστρούλες με τα φυτά σας, μπορείτε να τοποθετήσετε βιβλία, άλμπουμ με οικογενειακές φωτογραφίες ή τα αγαπημένα σας διακοσμητικά.