Ένας από τους μεγαλύτερούς μας στόχους ως γονείς είναι να μεγαλώσουμε παιδιά που δείχνουν καλοσύνη προς τον εαυτό τους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τα άτομα γύρω τους. Θέλουμε να τα βοηθήσουμε να μάθουν μεγαλώνοντας να δείχνουν ευγένεια και καλοσύνη σε όσους τυχαίνει να συναντήσουν στην πορεία τους. Κι έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε:

Η καλοσύνη ξεκινά από τους γονείς

Προκειμένου τα παιδιά να δώσουν καλοσύνη, πρέπει να ξέρουν πώς είναι όταν τα περιβάλλουμε με καλοσύνη στην καθημερινότητά τους. Έτσι θα μπορούν να αντιληφθούν πόσο σημαντικό δώρο είναι η καλοσύνη για κάθε άνθρωπο. Αισθανόμαστε καλά όταν μας περιβάλλουν με αγάπη και συμπόνια και το ίδιο καλά αισθάνονται και τα παιδιά.

Για να μπορούν να δείξουν καλοσύνη, είναι σημαντικό να έχουν εξοικειωθεί μαζί της, να την έχουν βιώσει σε διάφορες εκφάνσεις της. Για αυτό δοκιμάστε να κάνετε μικρά ωραία πράγματα για τα παιδιά, χωρίς κανένα λόγο. Μοιραστείτε το τελευταίο σας μπισκότο μαζί του, βοηθήστε το με τις απορίες του.

Είναι επίσης σημαντικό να δοκιμάσετε και να ελέγξετε τον θυμό σας και να προσεγγίσετε τα παιδιά σας με ευγενικό τρόπο. Χρησιμοποιήστε ευγενικές λέξεις, που αγκαλιάζουν το παιδί με αγάπη και σεβασμό.

Δείξτε στα παιδιά τον τρόπο

Αφού περιβάλλετε τα παιδιά με καλοσύνη και ευγένεια, είναι σημαντικό να δούμε μέσα από τις πράξεις σας πώς να είναι καλοσυνάτα και ευγενικά με τους ανθρώπους που συναντούν καθημερινά. Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά έχουν την τάση να μας μιμούνται, ήδη από τους πρώτους μήνες της ζωής τους.

Επομένως, εάν θέλουμε τα παιδιά μας να δείχνουν καλοσύνη και ευγένεια, πρέπει να κάνουμε και εμείς το ίδιο καθημερινά. Δείξτε τους πώς να είναι ευγενικά στους ανθρώπους. Βρείτε απλούς τρόπους στην καθημερινή σας ζωή για να είστε ευγενικοί στους ανθρώπους γύρω σας και ζητήστε την προσοχή τους όταν το κάνετε.

Τα παιδιά σας παρακολουθούν και θα κάνουν ό, τι κάνετε.

Επιβραβεύστε την καλή συμπεριφορά

Τα παιδιά δεν γεννιούνται σε αυτόν τον κόσμο γνωρίζοντας πώς να φροντίζουν το ένα το άλλο και ποιες συμπεριφορές είναι ευγενικές. Είναι δική μας δουλειά να τα βοηθήσουμε να καταλάβουν και να μάθουν και ένας τρόπος για να τα καταφέρουμε είναι μέσω της επιβράβευσης της επιθυμητής συμπεριφοράς.

Επομένως, επαινέστε τα παιδιά κάθε φορά που τα βλέπετε να είναι ευγενικά με τα αδέρφια τους, τους φίλους τους, εσάς ή οποιοδήποτε άνθρωπο και χρησιμοποιείστε σκόπιμα ήπιες λέξεις, που σηματοδοτούν την καλοσύνη.