Βάλατε στόχο να χάσετε μερικά κιλά, ανακοινώσατε την απόφασή σας στον σύζυγό σας και ξεκινήσατε να προσαρμόζετε τη διατροφή σας. Τι γίνεται όμως όταν ο σύζυγός σας δεν έχει την παραμικρή διάθεση να αλλάξει διατροφικές συνήθειες και να σταματήσει να τρώει πίτσα για βραδινό;

Κάθε σχέση έχει διαφορετικές ισορροπίες και μόνο εσείς είστε σε θέση να γνωρίζετε ποια προσέγγιση θα λειτουργήσει καλύτερα στην περίπτωσή σας. Ωστόσο, το μυστικό για να ξεπεράσετε αυτήν την… ασυμφωνία δεν είναι διαφορετικό από αυτό που χρειάζεται σε κάθε άλλη διένεξη: επικοινωνία, υποστήριξη και κατανόηση.

Πώς θα βελτιώσετε την κατάσταση

-Προσπαθήστε να μην επηρεάζεστε

Η απώλεια βάρους είναι μια διαδικασία που απαιτεί αυτοέλεγχο. Ακόμη κι αν ο σύζυγός σας περιγράφει πόσο ζουμερό είναι το μπέργκερ που καταβροχθίζει, εσείς πρέπει να μείνετε πιστή στον στόχο σας και να εστιάζετε στις τροφές που σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα με το σώμα σας. Ακόμη κι αν ο σύζυγός σας επιμένει ότι δεν χρειάζεται να χάσετε ούτε ένα κιλό, αν εσείς θέλετε να αδυνατίσετε, αυτό από μόνο του αρκεί.

-Φάτε διαφορετικά τρόφιμα, παρέα

Ο σύντροφός σας, ως άντρας, πιθανότατα είναι πιο ψηλός από εσάς, έχει μεγαλύτερο ποσοστό μυϊκής μάζας και κατ’ επέκταση χρειάζεται περισσότερες θερμίδες από εσάς. Αν λοιπόν θέλετε να παραγγείλετε, μπορείτε να επιλέξετε μια πιο υγιεινή και διαιτητική επιλογή από εκείνον. Έτσι, και θα τρώτε μαζί του και δε θα παίρνετε τις ίδιες θερμίδες με εκείνον. Για παράδειγμα, μπορείτε να παραγγείλετε από το αγαπημένο σας σουβλατζίδικο και αντί να πάρετε κι εσείς τυλιχτό σουβλάκι, να επιλέξτε καλαμάκια κοτόπουλο.

-Σεβαστείτε την ανεξαρτησία σας

Ανεξάρτητα από το πόσο δεμένοι είστε με τον σύζυγό σας, θα είστε πάντα άτομα με διαφορετικές προτιμήσεις, ανάγκες, στόχους και επιθυμίες. Πολλές φορές νιώθετε τόσο κοντά με το πρόσωπο που είστε σε σχέση που ξεκινάτε να ενεργείτε σαν να είστε μια προέκταση του συντρόφου σας και εκείνος μια δική σας προέκταση.

Όταν ξεχνάτε ότι ο σύντροφός σας έχει τη δική του προσωπικότητα, ίσως δε συνειδητοποιείτε ότι είναι στην πραγματικότητα ένα μεγάλο αίτημα το να περιμένετε από εκείνον να κάνει πράγματα που ίσως να μην είναι απαραίτητα έτοιμος (ή ακόμη και απλά να μη θέλει) να κάνει μόνο επειδή τα κάνετε εσείς ή επειδή νομίζετε ότι είναι καλά για αυτόν.

Σίγουρα, ο σύντροφός σας μπορεί να κάνει κάτι μόνο και μόνο για να σας ευχαριστήσει, αλλά αυτό το είδος κινήτρου είναι συνήθως βραχύβιο. Η αυτονομία σε μια σχέση είναι σημαντική και αυτό περιλαμβάνει και την αυτονομία στη διατροφή σας. Αν μια αλλαγή στη διατροφή δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει τον σύντροφό σας, τότε θα πρέπει να το σεβαστείτε αυτό. Το να του ασκήσετε πίεση να φάει υγιεινά μακροπρόθεσμα δεν είναι βιώσιμο και σίγουρα ούτε κάτι που θα κάνει καλό στη σχέση σας.

-Εστιάστε στην ερωτική σας ζωή

Σας έχει τύχει ποτέ να νιώθετε τόσο φουσκωμένοι από το φαγητό που το μόνο που θέλετε είναι να ξαπλώσετε και να κοιμηθείτε, χωρίς καν να σας περνάει από το μυαλό το σεξ; Είναι γνωστό ότι μετά το φαγητό οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν υπνηλία. Δώστε βάρος στην ερωτική σας ζωή και νικήστε την όρεξη για τσιμπολόγημα και την υπερφαγία.