Είτε ζείτε με τον σύντροφό σας για κάποιο διάστημα είτε διανύετε παντρεμένοι πολλά χρόνια κοινής πορείας, ίσως αναζητάτε τρόπους για να βελτιώσετε τη σχέση που έχετε.

Πώς θα βελτιώσουμε την σχέση μας;

Σίγουρα υπάρχουν μερικές δοκιμασμένες και αληθινές μέθοδοι που λειτουργούν για τη βελτίωση των σχέσεων, όπως το να γίνετε καλύτεροι ακροατές, να αφιερώσετε χρόνο ο ένας στον άλλον, να συζητήσετε ανοιχτά και να μοιραστείτε τις υποχρεώσεις που πρέπει να γίνουν.

Κι ενώ έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ή και τον συνδυασμό των παρακάτω απροσδόκητων τρόπων για να ενισχύσετε την σύνδεση με τον σύντροφό σας και να δείτε την σχέση σας να «ανθίζει» και πάλι.

Περάστε χρόνο χώρια για να έρθετε κοντά

Αν και ακούγεται παράδοξο, είναι σημαντικό να κάνετε και διαλείμματα από τον σύντροφό σας. Όλοι χρειάζονται τον δικό τους χώρο και ποιοτικό χρόνο εκτός σχέσης. Χρειαζόμαστε προσωπικό χρόνο για να αναπτυχθούμε, να διατηρήσουμε το αίσθημα της ανεξαρτησίας και των ορίων στην σχέση.

Όσο τα άτομα εξελίσσονται και ευδοκιμούν, το ίδιο θα συμβεί και στην σχέση. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το μυστικό πίσω από τους επιτυχημένους γάμους, αποφαίνονται οι ειδικοί.

Πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα

Για μια πιο υγιή σχέση, δοκιμάστε να ξαπλώσετε μαζί καθώς τα ζευγάρια που δεν κοιμούνται συγχρονισμένα αναφέρουν περισσότερους τσακωμούς, λιγότερη επικοινωνία και σύνδεση. Ακόμα και αν δεν κοιμηθείτε αμέσως, αφιερώστε χρόνο στον σύντροφό σας για να τον ακούσετε.

Αφήστε το κινητό σας στην άκρη και απλά εστιάστε στην συζήτηση σας μέχρι τελικά να αποκοιμηθείτε.

Να είστε ευάλωτοι

Μερικές φορές πρέπει να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας για να καταφέρουμε να είμαστε ευάλωτοι στον άνθρωπο που έχουμε επιλέξει να έχουμε δίπλα μας. Για αυτό προσπαθήστε να μοιραστείτε και να ακούσετε προσεκτικά τον σύντροφό σας όταν μοιράζεται τα δικά του «τυφλά σημεία» μαζί σας.

Αυτό θα ενισχύσει την οικειότητά ανάμεσά σας και θα σας επιτρέψει να γνωριστείτε σε διαφορετικά επίπεδα.