Η μέρα που θα φέρετε στο σπίτι το νεογέννητο, σηματοδοτεί σίγουρα μια ξεχωριστή στιγμή για την οποία ανυπομονούσατε αλλά μπορεί και να προκαλέσει λίγο άγχος, ειδικά αν είστε νέοι γονείς και σκεφθείτε όλα τα βράδια που θα μείνετε ξάγρυπνοι ή τις πολλές πάνες που σας περιμένουν. Όλα αυτά τα καθήκοντα φροντίδας του μωρού θα σας κρατήσουν στο βρεφικό δωμάτιο για παραπάνω από αυτό που περιμένατε. Για να διευκολύνετε την καθημερινότητά σας αλλά και να κάνετε ομαλότερη την μετάβαση στα νέα δεδομένα, είναι σημαντικό να διακοσμήσετε με τέτοιο τρόπο το δωμάτιο ώστε να είναι λειτουργικό και ευέλικτο. Μερικές διακοσμητικές συμβουλές, περιλαμβάνουν:

Αδιάβροχα καλύμματα για τις αλλαγές πάνας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για τη ζωή με ένα νεογέννητο είναι ότι θα συμβούν μικρές διαρροές, οπότε είναι σημαντικό να διαθέτετε πολλά αδιάβροχα καλύμματα, που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν αλλάζετε την πάνα του.

Ο ευκολότερος τρόπος για να τα χρησιμοποιήσετε είναι να τα τοποθετήσετε ακριβώς πάνω από το σημείο που το αλλάζετε ή την αλλαξιέρα του, ώστε να μπορείτε εύκολα να τα τυλίξετε και να τα βγάλετε έξω όταν χρειάζεται. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να βάλετε το βρώμικο κάλυμμα για πλύσιμο και να απλώσετε γρήγορα ένα καινούργιο.

Βρείτε την τέλεια «κουνιστή» καρέκλα

Μια κουνιστή καρέκλα είναι αδιαμφισβήτητα το πιο σημαντικό μέρος του βρεφικού δωματίου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να την επιλέξετε μόνο βάσει της αισθητικής της. Όταν αγοράζετε μια κουνιστή καρέκλα υπάρχει μια λίστα ελέγχου που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Πρώτον, θα θέλατε το πίσω μέρος να είναι αρκετά ψηλό για να στηρίζεται το κεφάλι σας όταν ταΐζετε ή κουνάτε το μωρό σας και τα «φτερά» στις δύο πλευρές της είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα, αφού προσφέρουν καλύτερη στήριξη και άνεση τόσο για το μωρό όσο και για την μαμά ή τον μπαμπά.

Δεύτερον, το ύψος του υποβραχιόνιου έχει σημασία. Όταν επιλέγετε μια «κουνιστή» καρέκλα θα ήταν καλό να καθίσετε και να την δοκιμάσετε, όπως θα κάνατε εάν θέλατε να ταΐσετε το μωρό σας.

Δημιουργήστε ζώνες στο βρεφικό δωμάτιο

Ταΐζετε το μωράκι σας και ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι ξεχάσατε το μπουκαλάκι με το νερό του.

Η μετακίνησή σας σίγουρα θα το αναστατώσει και θα επιβραδύνει την διαδικασία του γεύματος. Για να αποκλείσετε τέτοια ενδεχόμενα από το να συμβούν στο μέλλον θα ήταν καλό να δημιουργήσετε επιμέρους ζώνες στο δωμάτιό του, ειδικά αφιερωμένη η καθεμία για μια διαφορετική λειτουργία η δραστηριότητα.

Συγκεντρώστε όλα τα απαραίτητα σύνεργα στο σημείο που συνήθως είναι πιο βολικό να το ταΐζετε, έτσι δεν θα ξεχάσετε κάτι. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε για το σημείο που το αλλάζετε ή εκεί όπου παίζετε.

Κρατήστε κοντά σας και μεγαλύτερα φορμάκια

Είναι σχεδόν απίστευτο πόσο γρήγορα τα μωρά μεγαλώνουν. Για να μην αναγκαστείτε να κάνετε πολλαπλές διαδρομές από και προς την αποθήκη ή το γκαράζ, θα ήταν καλύτερο να αφήσετε λίγο χώρο στην ντουλάπα του μωρού για φορμάκια ή άλλα ρουχαλάκια ενός μεγαλύτερου μεγέθους.

Κρατώντας αυτά τα ρούχα στη διάθεσή σας θα έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτά μόλις το μωρό σας είναι έτοιμο να τα χρησιμοποιήσει, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη ζωή όλων των ρούχων του μωρού σας.