Μαγιό, πετσέτα, παρεό, γυαλιά ηλίου και καπέλο:  Αυτά είναι όλα όσα παίρνουμε (ή πρέπει να παίρνουμε) μαζί μας στην παραλία. Ωστόσο, στην ευρύχωρη τσάντα ή σακίδιο δεν παραλείπουμε να βάλουμε ένα ευρύχωρο νεσεσέρ, ιδανικά με ισοθερμική επένδυση ώστε να προστατεύει τα καλλυντικά από τη ζέστη. Να ποια είναι τα SOS  που βάζουμε μέσα.

Αντηλιακό προσώπου και σώματος

Το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από καμία τσάντα παραλίας πρέπει να προσφέρει φωτοσταθερή προστασία από όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας. Επιλέγουμε είτε δυο προϊόντα είτε ένα αντηλιακό 2 σε 1.

-Αν ωστόσο έχουμε εξειδικευμένες ανάγκες στο πρόσωπο, όπως κηλίδες, δυσχρωμίες, ρυτίδες ή υπερβολική λιπαρότητα, επιλέγουμε μία ξεχωριστή σύνθεση.

-Για να μαυρίσουμε γρήγορα, προτιμάμε αντηλιακές συνθέσεις που περιέχουν ενυδατικά συστατικά και παράλληλα ενισχύουν τη φυσική παραγωγή μελανίνης.

Αντηλιακή σύνθεση για τα μαλλιά

Θα διατηρήσει αναλλοίωτο το χρώμα των βαμμένων μαλλιών και θα προστατεύσει την τρίχα από τη γήρανση. Τι ψάχνουμε: ένα σπρέι ή γαλάκτωμα με αντηλιακά φίλτρα και ενδυναμωτικά στοιχεία, όπως βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά που προέρχονται από φυτικά εκχυλίσματα όπως του ηλίανθου. Παράλληλα όμως θα της προσφέρει ένα περίβλημα το οποίο θα θωρακίσει την υγρασία στο εσωτερικό της. Στο τέλος της ημέρας, τα μαλλιά μας θα ξεπλέκονται εύκολα και θα αποφύγουμε την ψαλίδα.

Εναλλακτικά: Εφαρμόζουμε ένα leave in conditioner που θα τα διατηρήσει λεία και απαλά καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Χτένα με αραιά δόντια και λαστιχάκια

Αφού εφαρμόσουμε το προϊόν, τα χτενίζουμε αφενός για να απλωθεί ομοιόμορφα και αφετέρου να ξεμπλέξουμε τα μαλλιά μας. Επειτα μπορούμε να κάνουμε διάφορα χτενίσματα, π.χ. κοτσίδες ή σινιόν, στερεώνοντάς τα με λαστιχάκια.

Καθρεφτάκι και λιπ γκλος με SPF

Ενα λιπ γκλος με αντηλιακό δείκτη θα χαρίζει λάμψη στα χείλη  και παράλληλα θα τα προστατεύει.

Σπρέι νερού

Θέλουμε να έχει ουδέτερο ph, μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία, όπως το σελήνιο, τα οποία επαναφέρουν την ισορροπία της επιδερμίδας κι ενισχύουν την άμυνά της. Θα μας χρησιμεύσει για να δροσίζουμε το πρόσωπό μας, αλλά και να ξεπλένουμε το αλάτι, μετά το κολύμπι και πριν από την ανανέωση του αντηλιακού.