Η σημασία της χρήσης αντηλιακού κάθε ημέρα – ανεξαρτήτως εποχής και καιρού – δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Είναι το κλειδί για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, των επίπονων εγκαυμάτων, των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, των κηλίδων του ήλιου και της μείωσης του κολλαγόνου. Μάλιστα, όταν συνδυάζετε το αντηλιακό σας με την αντιοξειδωτική βιταμίνη C, ουσιαστικά διπλασιάζετε όλα αυτά τα οφέλη προστασίας του δέρματος.

Τι προσφέρει η βιταμίνη C στο δέρμα

Η βιταμίνη C προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν γήρανση και χαρίζει φωτεινότητα στο δέρμα, βελτιώνοντας την υγεία και την όψη του. Μάλιστα, η βιταμίνη C αποτελεί σημείο αναφοράς στην κοσμετολογία. Όποτε δηλαδή οι επιστήμονες ανακαλύπτουν ένα νέο συστατικό αντιγήρανσης, το συγκρίνουν με τη βιταμίνη C, για να διαπιστώσουν την αποτελεσματικότητά του.

Ένα serum με βιταμίνη C είναι μία από τις καλύτερες προσθήκες που μπορείτε να κάνετε στην καθημερινή σας skincare ρουτίνα. Η βιταμίνη C προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, αυξάνει τη φωτεινότητα του δέρματος, καταπολεμά την υπερμελάγχρωση και τις δυσχρωμίες, αναστρέφει τη διαδικασία της φωτογήρανσης, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και κατ’ επέκταση την οξυγόνωση των κυττάρων, απομακρύνει τα κατεστραμμένα κύτταρα και προλαμβάνει την καταστροφή νέων, ενώ παράλληλα δυναμώνει τα τοιχώματα των αγγείων και καταπολεμά τις ευρυαγγείες.

Γιατί η βιταμίνη C πρέπει να συνδυάζεται με αντηλιακό

Ο συνδυασμός ενός ορού βιταμίνης C με την αντηλιακή σας κρέμα είναι το καλύτερο «δώρο» που μπορείτε να κάνετε στο δέρμα σας, αφού αυτό το combo προστατεύει πιο αποτελεσματικά το δέρμα σας κατά την έκθεση στον ήλιο από το να χρησιμοποιείτε μόνο αντηλιακό. Αυτό αποδεικνύεται και από σχετικές έρευνες, που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης C ενισχύουν σημαντικά τη δράση του αντηλιακού. Με άλλα λόγια, όταν η βιταμίνη C και το αντηλιακό εφαρμόζονται μαζί, τα οφέλη τους πολλαπλασιάζονται.

Ξεκινήστε λοιπόν να απλώνετε έναν ορό βιταμίνης C το πρωί πριν την αντηλιακή σας και το δέρμα σας θα σας ευχαριστεί.