Όλοι οι γονείς ξέρουμε πόσο αγαπούν τον ύπνο τα μωρά. Άλλωστε, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του ύπνου (AASM), τα βρέφη 4 έως 12 μηνών πρέπει να κοιμούνται 12 έως 16 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των σύντομων ύπνων) και τα παιδιά ηλικίας 1 έως 2 ετών 11 έως 14 ώρες (και παλι συμπεριλαμβανομένων των σύντομων ύπνων).

Για να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας κοιμάται σωστά μπορείτε να δοκιμάσετε ορισμένα tips.

 

  • Ξεκινήστε επιλέγοντας μία ώρα ύπνου φιλική προς το μωρό. Οι ειδικοί γενικά προτείνουν να το κάνετε μεταξύ 7 και 8 μ.μ. Αν ξεπεράσετε αυτήν την ώρα κατά πολύ, είναι πιο πιθανό να γκρινιάζει, να είναι πολύ κουρασμένο και να του είναι πιο δύσκολο να αποκοιμηθεί εύκολα. Όταν καταλήξετε στην ώρα, μείνετε συνεπείς σε αυτή και μην την αλλάζετε κάθε λίγο και λιγάκι. Μόνο έτσι θα μάθει ποια είναι η ώρα του ύπνου.
  • Καθιερώστε μια χαλαρωτική ιεροτελεστία για τον ύπνο. Η ρουτίνα θέτει τις βάσεις για καλές συνήθειες στον ύπνο από τη στιγμή της γέννησης. Διαλέξτε τρεις ή τέσσερις χαλαρωτικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί κάθε βράδυ. Κάντε του ένα μπανάκι και μασάζ, διαβάστε ένα παραμύθι ή τραγουδήστε του νανουρίσματα. Κρατήστε τη διαδικασία σύντομη ώστε να κοιμηθεί μισή ώρα μετά το μπάνιο.
  • Μάθετε στο παιδί πώς να κοιμάται χωρίς εσάς. Αν το κουνάτε στην κούνια ή το θηλάζετε μέχρι να το πάρει ο ύπνος, θα χρειαστεί την ίδια προσοχή όταν ξυπνήσει στη μέση της νύχτας. Τα μωρά που ξαπλώνουν ενώ είναι ήδη κουρασμένα, μπορούν να αποκοιμηθούν από μόνα τους πιο εύκολα.

Το παρακάτω βίντεο αποδεικνύει περίτρανα όχι μόνο ότι τα μωρά λατρεύουν τον ύπνο, αλλά και ότι μπορούν να κοιμηθούν… πραγματικά οπουδήποτε.

Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο: