Το ταξίδι προς την σύλληψη μπορεί να έχει πολλές στροφές και απρόοπτα για τις περισσότερες γυναίκες. Σίγουρα αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, πιθανότατα θα κάνετε κάποια τεστ εγκυμοσύνης. Τι σημαίνει όμως, η αμυδρή γραμμή; Είστε τελικά έγκυος ή όχι;

Πώς λειτουργεί το τεστ εγκυμοσύνης

Tα τεστ εγκυμοσύνης λειτουργούν για να ανιχνεύσουν την ορμόνη hCG στα ούρα σας. Αυτή η ορμόνη ονομάζεται «ορμόνη εγκυμοσύνης» επειδή, από τη στιγμή της σύλληψης, το γυναικείο σώμα θα αρχίσει να την παράγει. Εάν είναι αρκετή, τότε θα δείτε δύο γραμμές στο τεστ.

Η ποσότητα hCG στο σύστημα μιας εγκύου θα διπλασιάζεται κάθε 36 έως 48 ώρες, οπότε τι σημαίνει αυτό για ένα τεστ εγκυμοσύνης;

Είμαι τελικά έγκυος;

Η σύντομη απάντηση, σύμφωνα με τους ειδικούς: Πιθανότατα. Εάν κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης και τα αποτελέσματα εμφανίσουν μια αμυδρή γραμμή, τότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να είστε έγκυος.

Ένα τεστ εγκυμοσύνης έχει δύο γραμμές, τη «γραμμή ελέγχου» και τη «γραμμή δοκιμής.» Η γραμμή ελέγχου είναι αυτή που θα σκουραίνει πάντα (εκτός εάν το τεστ είναι ελαττωματικό) επειδή αυτή είναι η γραμμή που σας δείχνει ότι το τεστ πράγματι λειτουργεί σωστά.

Η γραμμή δοκιμής είναι αυτή που δείχνει εάν πράγματι η εγκυμοσύνη είναι πιθανή. Εάν η γραμμή δοκιμής είναι αχνή, θεωρείται θετικό τεστ εγκυμοσύνης. Το επόμενο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να επισκεφθείτε τον γιατρό σας για να επιβεβαιώσετε τα χαρμόσυνα.