Αν επιθυμείτε να ανανεώσετε την κουπ σας, καλό είναι να ενημερωθείτε σωστά προτού κλείσετε ραντεβού στο κομμωτήριο.

Τα 7 μυστικά για το κούρεμα των μαλλιών που κανείς δε μας λέει

Μυστικό #1

Το κόψιμο των μαλλιών δεν τα δυναμώνει, δεν τα κάνει να μακραίνουν πιο γρήγορα ούτε τα κάνει πιο πυκνά. Απλά φαίνονται πιο υγιή και λαμπερά, γιατί ξεφορτωνόμαστε την ψαλίδα και τις ουρές.

Μυστικό #2

Όταν τα φιλάρουμε (δηλαδή όταν δημιουργούμε πολλά επίπεδα στην κουπ μας), πρέπει να έχουμε ως οδηγό το φυσικό σχήμα των μαλλιών. Π.χ. στα σγουρά μαλλιά ταιριάζουν πολύ οι ασύμμετρες μύτες που δίνουν σχήμα και τονίζουν τις μπούκλες. Αντίθετα στα ίσια, λεπτά μαλλιά ταιριάζουν τα γεωμετρικά κουρέματα που χαρίζουν περισσότερο όγκο.

Μυστικό #3

Δε λουζόμαστε πριν επισκεφθούμε το κομμωτήριο. Θα μας λούσουν εκεί, οπότε δε χρειάζεται να αφαιρέσουμε από την τρίχα τα πολύτιμα φυσικά έλαια δυο φορές.

Μυστικό #4

Όταν κόβουμε τα σγουρά μαλλιά μας, καλό είναι μην είναι βρεγμένα, γιατί οι μπούκλες χάνουν το σχήμα τους και ουσιαστικά κουρευόμαστε «στα τυφλά». Επιλέγουμε έναν κομμωτή που ειδικεύεται στο σχήμα των μαλλιών μας και ξέρει τον τρόπο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μυστικό #5

Αν θέλουμε να κάνουμε φράντζα, πρέπει να λάβουμε υπόψη το σχήμα του προσώπου αλλά και το σχήμα των μαλλιών μας. Οι μακριές αφέλειες ταιριάζουν στο τετράγωνο σχήμα προσώπου. Οι κοντές, αντίθετα, δημιουργούν γωνίες στο στρογγυλό πρόσωπο.

Μυστικό #6

Τα κοντά μαλλιά δεν έχουν πολλές απαιτήσεις; Χμ, μάλλον, το αντίθετο. Για να «στρώνει» η κοντή κουπ χρειάζεται πιο τακτικές επισκέψεις στο κομμωτήριο και ενδεχομένως περισσότερα προϊόντα styling. (Μετάφραση: Περισσότερος χρόνος και χρήμα).

Μυστικό #7

Αν κάνουμε τα στραβά μάτια με την ψαλίδα, εκείνη θα μας εκδικηθεί. Όσο δεν την ξεφορτωνόμαστε, το εύρος της αυξάνεται κατά το μήκος της τρίχας και ανεβαίνει προς τα πάνω, κάνοντας τα μαλλιά εύθραυστα, ξηρά και θαμπά.