Η ρύπανση, ο ελλιπής καθαρισμός, η μη ισορροπημένη διατροφή, το άγχος και η «πεσμένη» διάθεση είναι μερικοί από τους λόγους που ευθύνονται για την ενίοτε θαμπή, γκρίζα κουρασμένη όψη που αντικρίζουμε το πρωϊ στον καθρέφτη. Ωστόσο, με ελάχιστες κινήσεις  και χωρίς ιδιαίτερο μακιγιάζ μπορούμε να μεταμορφώσουμε την εικόνα μας σε λίγα μόλις λεπτά.

Οι κινήσεις μας

* Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία του μακιγιάζ, καθαρίζουμε το πρόσωπό μας και στη συνέχεια κάνουμε ελαφριά απολέπιση. Ετσι θα διεγείρουμε την κυκλοφορία του αίματος και το δέρμα θα γίνει αμέσως πιο φωτεινό και λείο, επιτρέποντας την καλύτερη εφαρμογή των προϊόντων που θα ακολουθήσουν.

* Απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα, η οποία θα κάνει λεία και απαλή την επιδερμίδα προετοιμάζοντάς τη για τη συνέχεια. Περιμένουμε λίγα λεπτά ώσπου να απορροφηθεί, και συνεχίζουμε.

* Εφαρμόζουμε ένα μέικ απ ελαφριάς κάλυψης, με ειδικές χρωστικές ουσίες που διαχέουν το φως στην επιδερμίδα, και προσφέρει φυσικό αποτέλεσμα που ακτινοβολεί.

*Εναλλακτικά εφαρμόζουμε μία ενυδατική κρέμα με χρώμα, που θα διώξει τη θαμπή χροιά και θα της χαρίσει ομοιόμορφο τόνο.

* Απλώνουμε ένα φυσικής απόχρωσης ρουζ στα μάγουλα και στα βλέφαρα, που αμέσως θα «ζωηρέψει» το λουκ μας.

*Τέλος, τονίζουμε τα σημεία του προσώπου που αντανακλούν το φως, δηλαδή μέτωπο, μύτη, μήλα, με ένα highlighter, ιδανικά σε κρεμώδη υφή ή σε στικ, για ακόμα πιο φυσικό συνολικό αποτέλεσμα.

Extra tips:

* Φωτίζουμε το βλέμμα μας τοποθετώντας ελάχιστη ποσότητα highlighter στην εσωτερική γωνία του ματιού.

*Οι έντονες ποπ σκιές είναι μια μεγάλη τάση στο μακιγιάζ. Δε χρειάζεται να την ακολουθήσουμε κατά γράμμα, αλλά να την προσαρμόσουμε στα μέτρα μας. Ετσι επιλέγουμε μία έντονη ματ σκιά της αρεσκείας μας, όπως π.χ. τιρκουάζ, πορτοκαλί, κόκκινη, κίτρινη κ.λπ. και την εφαρμόζουμε στο κινητό βλέφαρο ως eyeliner, για να δώσουμε μία πινελιά χρώματος.

Εναλλακτικά: Μία πιο διακριτική επιλογή είναι η μπρονζέ μεταλλική σκιά που είναι πάντα στη μόδα.

Προσοχή: Δεν καλύπτουμε όλο το βλέφαρο, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικό.