Ποια μαμά δεν θέλει να περνάει χαλαρά το καλοκαίρι, απολαμβάνοντας ανέμελες στιγμές με τα παιδιά της; Με αυτόν το συλλογισμό, συνθέσαμε ένα καθημερινό πλάνο φροντίδας, το οποίο αποτελείται από τις πιο αποτελεσματικές και προπάντων γρήγορες συμβουλές ομορφιάς που μπορούν να ακολουθήσουν όλες οι πολυάσχολες μαμάδες.

#Ενυδάτωση

Οταν ο οργανισμός μας είναι καλά ενυδατωμένος, τότε το δέρμα λάμπει από υγεία γιατί οι μηχανισμοί λειτουργίας του δουλεύουν στην εντέλεια. Η υφή του είναι ομοιόμορφη και ο τόνος του πιο ζωηρός.

Tip: Κάθε πρωί, πριν από το πρωινό μας, πίνουμε ένα με δύο ποτήρια χλιαρό νερό με λίγες σταγόνες από φρέσκο λεμόνι. Ετσι βοηθάμε το λεμφικό σύστημα να αποβάλει πιο γρήγορα τις περιττές ουσίες από τον οργανισμό μας. Γενικά δεν ξεχνάμε να πίνουμε άφθονο νερό μέσα στη μέρα ώστε να ενισχύουμε την υγρασία του δέρματος εκ των έσω.

#Αποφυγή των φαγεσωρογόνων καλλυντικών

Το καλοκαίρι, η ζέστη διαστέλλει τους πόρους του δέρματος, γι’ αυτό καλό είναι αφενός να το καθαρίζουμε καθημερινά και αφετέρου να αποφεύγουμε τις συνθέσεις που φράζουν τους πόρους.

Διαφορετικά μπορεί να προκληθούν σπυράκια, μαύρα στίγματα και υπερβολική λιπαρότητα. Αυτό ισχύει ιδίως για τις νέες μαμάδες που μόλις γέννησαν, οι οποίες εξαιτίας των ορμονικών διαταραχών μπορεί να παρατηρήσουν επιπλέον λιπαρότητα και σμήγμα.

Tip: Διαλέγουμε με προσοχή την ενυδατική, το αντηλιακό και το μέικ απ μας, ώστε να επαναφέρουμε τη ματ όψη και την ισορροπία της επιδερμίδας μας.

# Αντηλιακό & αποκατάσταση

Απολαμβάνουμε τις εξωτερικές δραστηριότητες με το μωρό μας, πάντα όμως με την αυτονόητη αντηλιακή προστασία. Αναζητάμε μια σύνθεση προσώπου και σώματος με έναν ειδικά μελετημένο συνδυασμό φυσικών φίλτρων και αντιοξειδωτικών για κορυφαία προστασία από όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας.

Επιπλέον πρέπει να αντέχει στο νερό και στον ιδρώτα, να ενυδατώνει και να θρέφει σε βάθος.

Ενα τελευταίο ζητούμενο είναι φυσικά η εύκολη εφαρμογή και η ευχάριστη υφή, που δεν κολλάει, και η άμεση απορρόφηση.

Tip: Σε κάθε εξόρμηση με το παιδί μας, βάζουμε στην τσάντα μας ένα αντηλιακό για πρόσωπο και σώμα, κατάλληλο για παιδιά και ενηλίκους, προκειμένου να το ανανεώνουμε κάθε δύο-τρεις ώρες.

Μισή ώρα προτού βγούμε από το σπίτι εφαρμόζουμε σε εμάς και σε εκείνο το αντηλιακό ώστε να αρχίσει να δρα προτού εκτεθούμε. Τέλος, μετά τον ήλιο και το βραδινό ντους, δεν παραλείπουμε το after sun που θα επαναφέρει τη χαμένη υγρασία του δέρματος εξαιτίας του ήλιου.

#Τόνωση στη στιγμή

Για να δροσίσουμε και να φρεσκάρουμε την επιδερμίδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χρησιμοποιούμε ένα mist ανθόνερου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως: για ελαφριά ενυδάτωση σώματος μετά το ντους, μετά την παραλία ή και μετά το ντεμακιγιάζ.

Καθώς είναι πλούσιο σε φυτικά εκχυλίσματα και αντιοξειδωτικά, αναζωογονεί και συμβάλλει στη διατήρηση της λάμψης, ανακουφίζει το ερεθισμένο δέρμα και χαρίζει μια υπέροχη αίσθηση καθαριότητας.

Tip: Για ακόμα περισσότερη αίσθηση δροσιάς, διατηρούμε το mist στο ψυγείο.

# Η νυχτερινή φροντίδα… εν τάχει

Τα υπολείμματα των καλλυντικών ημέρας σε συνδυασμό με τους ρύπους, το σμήγμα και την αστική μόλυνση που επικάθονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας την κάνουν θαμπή και προκαλούν ατέλειες.

Ακόμα και όταν είμαστε εξουθενωμένες από το φορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα με τα παιδιά, ο βραδινός καθαρισμός και η ενυδάτωση της επιδερμίδας έχει ζωτική σημασία για την υγεία της και την άμυνά της ενάντια στη γήρανση.

Tip: Κάθε βράδυ προτού πέσουμε για ύπνο, καθαρίζουμε το πρόσωπο και τον λαιμό, είτε με ένα ήπιο καθαριστικό είτε – σε σπάνιες περιπτώσεις – με μωρομάντιλα, και απλώνουμε έναν βιταμινούχο ορό ή/και την κρέμα νύχτας ανάλογα με τις ανάγκες μας.

ΜΑΚΙΓΙΑΖ

# Μίνιμαλ και γρήγορο

Αφήνουμε στην άκρη το μέικ απ και την πούδρα (εκτός κι αν είναι compact αντηλιακή) και αναδεικνύουμε την μπρονζέ όψη μας. Αποφεύγουμε το βαρύ μακιγιάζ που σε συνδυασμό με τη ζέστη επιβαρύνει την επιδερμίδα και δεν διαρκεί πολλές ώρες. Αλλωστε ποια μαμά έχει τόσο χρόνο για να αφιερώνει στο μακιγιάζ;

Tips:
l Για ομοιόμορφο τόνο και λάμψη στο πρόσωπο, εφαρμόζουμε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα ή ένα μπρονζέ κόμπακτ αντηλιακό.
l Στη συνέχεια, βάζουμε ένα φυσικής απόχρωσης κρεμώδες ρουζ στα μάγουλά μας που θα χαρίσει ζωντάνια στην όψη μας. Γιατί κρεμώδες; Γιατί απλώνεται σε δευτερόλεπτα.
l Προαιρετικά τοποθετούμε το μπρόνζερ. Το τοποθετούμε ομοιόμορφα σε μήλα, κάτω από τα ζυγωματικά, στο πιγούνι, στον λαιμό και στο ντεκολτέ.
l Αν πρέπει να διαλέξουμε ένα προϊόν μακιγιάζ για τα μάτια, τότε αυτό είναι η αδιάβροχη μάσκαρα. Παραμένει αναλλοίωτη είτε στην πόλη με τη ζέστη είτε στην παραλία. Για να την αφαιρέσουμε το βράδυ, χρησιμοποιούμε ένα διφασικό νερό micellaire ή ένα διφασικό προϊόν ντεμακιγιάζ για τα μάτια.

ΜΑΛΛΙΑ

# Εύκολο ξεμπέρδεμα

Το συχνό λούσιμο, η έντονη ηλιοφάνεια, ο αέρας και το αλάτι ταλαιπωρούν την τρίχα, ιδιαίτερα αν έχει υποστεί χημικές διεργασίες. Για να κάνουμε λεία και ευκολοχτένιστα τα μαλλιά μας και κυρίως για να αποτρέψουμε το σπάσιμό τους και την εμφάνιση ψαλίδας, χρησιμοποιούμε όποτε χτενιζόμαστε ένα ειδικό σπρέι για ξέμπλεγμα (detangling spray).

Tip: Ψεκάζουμε σε νωπά μαλλιά και χρησιμοποιούμε μια χτένα με αραιά δόντια. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

#Τέλειο χτένισμα στη στιγμή

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το να μαζεύουμε τα μαλλιά μας με ένα λαστιχάκι. Ωστόσο, αν το μήκος των μαλλιών μας το επιτρέπει, μπορούμε να κάνουμε τα εντυπωσιακά beach waves, με συνοπτικές διαδικασίες.

Tip: Προτού κοιμηθούμε, ψεκάζουμε τα μαλλιά μας με ένα ενυδατικό σπρέι που δεν ξεβγάζεται. Τα συγκεντρώνουμε όλα πίσω, σε μία ή δύο τούφες (ανάλογα με τον όγκο και την πυκνότητά τους) και τα πλέκουμε σε κοτσιδάκια.

Τα αφήνουμε να στεγνώσουν όσο κοιμόμαστε. Το πρωί τα λύνουμε και τα χτενίζουμε με τα δάχτυλα. Ψεκάζουμε με ένα σπρέι με αλάτι «τσαλακώνοντας» τις τούφες με τα δάχτυλά μας και ιδού! Μόλις αποκτήσαμε το πιο όμορφο χτένισμα του καλοκαιριού, που είναι πάντα στη μόδα.

# Θωρακίζουμε την υγεία τους

Εχουμε στην τσάντα της παραλίας ένα καπέλο και ένα εξειδικευμένο αντηλιακό προϊόν που ψεκάζουμε σε στεγνά ή νωπά μαλλιά πριν ή και κατά τη διάρκεια της έκθεσής μας στον ήλιο. Οταν η τρίχα είναι πολύ ταλαιπωρημένη από χημικές διεργασίες, έχει ανοιχτούς πόρους, με αποτέλεσμα να απορροφά περισσότερο αλάτι και νερό και να οξειδώνεται.

Tip: Kαθημερινά απλώνουμε στα μαλλιά μας ένα leave-in conditioner, το οποίο θα ντύσει με ένα προστατευτικό περίβλημα την επιφάνεια της τρίχας και θα σφραγίσει τους πόρους της. Με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμήσουμε και το φριζάρισμα.

# Διατηρούμε το χρώμα τους

Σε περίπτωση που έχουμε βαμμένα μαλλιά, χρησιμοποιούμε μία-δύο φορές την εβδομάδα ένα εξειδικευμένο σαμπουάν και / ή μάσκα με χρωστικές που διορθώνει και ζωντανεύει το χρώμα. Π.χ. αν έχουμε ξανθά μαλλιά, χρησιμοποιούμε μοβ συνθέσεις που εξουδετερώνουν τις κιτρινίλες και τους θερμούς τόνους, ενώ αν έχουμε κόκκινα μαλλιά επιλέγουμε τις αντίστοιχες κόκκινες συνθέσεις για να διώξουμε το ξεθώριασμα.