Οι περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα έχουμε αυτό που λέμε «μεσογειακό σωματότυπο», δηλαδή τείνουμε να αποθηκεύουμε περισσότερο λίπος στο κάτω μέρος του σώματος. Κι ενώ μπορεί να αντιπαθείτε τα κάπως πιο… γεμάτα μπουτάκια σας, στην πραγματικότητα αυτό το είδος λίπους είναι λιγότερο επικίνδυνο για την υγεία σας από εκείνο που συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς.

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να δείτε αλλαγή στο κάτω μέρος του σώματός σας, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι δεν γίνεται να χάσετε λίπος από μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σας, όσο ιδανικό κι αν σας ακούγεται κάτι τέτοιο. Για να δείτε λοιπόν τους μηρούς και τους γλουτούς σας να συρρικνώνονται θα πρέπει να χάσετε συνολικά λίπος. Πώς θα το πετύχετε αυτό; Συνδυάζοντας μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε άπαχες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, με την τακτική άσκηση.

Μια καλή λύση για να εντάξετε τη σωματική άσκηση στην καθημερινότητά σας είναι η γυμναστική από την άνεση του σπιτιού σας. Μάλιστα, το πρόγραμμα γυμναστικής που θα δείτε παρακάτω, αποτελείται από ασκήσεις που στοχεύουν στο κάτω μέρος του σώματος (στα πόδια και τους γλουτούς, δηλαδή), έχει διάρκεια μόλις 10′ και δεν απαιτεί εξοπλισμό. Προφανώς δεν πρόκειται να δείτε πρόοδο στο σώμα σας εν μια νυκτί, εντάσσοντας όμως τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας, σταδιακά θα δείτε την επιθυμητή διαφορά.

Δείτε το 10λεπτο workout: