Οι σχέσεις απαιτούν συνεχή προσπάθεια τόσο για να φτάσουν στο καλύτερο δυνατό σημείο, όσο και για να παραμείνουν σε αυτό. Αυτή η προσπάθεια δεν θα πρέπει να είναι κάτι που να μας τρομάζει αλλά πολύ περισσότερο θα πρέπει να λειτουργεί ως παράγοντας ενθάρρυνσης. Μερικές συμβουλές για να καταφέρετε να διατηρήσετε το ενδιαφέρον και την ιδιαίτερα σπίθα της σχέσης, περιλαμβάνουν:

Ενίσχυση της επικοινωνίας

Αξιοποιείστε την τεχνολογία για να επικοινωνείτε τακτικά και με ποικίλους τρόπους. Ένα τρυφερό μήνυμα μπορεί να μας αλλάξει τη διάθεση. Επίσης, εστιάστε στην ενεργητική και προσεκτική επικοινωνία. Δώστε αξία σε όσα συζητάτε με τον / την σύντροφό σας και προσπαθήστε να αντιληφθείτε τα πράγματα και από τη δική του οπτική γωνία.

Κοινοί στόχοι

Ένας τρόπος να στηριχθεί η σχέση είναι να θέσει το ζευγάρι έναν κοινό στόχο. Για κάποιους στόχος είναι η ανατροφή ενός παιδιού, για άλλους η απόκτηση ενός σπιτιού, για αρκετούς η διατήρηση μιας επιχείρησης. Όποιος και αν είναι ο στόχος, η κοινή προσπάθεια, η προσήλωση σε ένα κοινό σημείο αναφοράς, ακόμα και η επίλυση των εντάσεων που πιθανόν να προκύπτουν, μπορεί να αποτελέσει το κλειδί της διατήρησης μιας σχέσης.

Προτεραιότητες

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να θέτουμε τις «σωστές» προτεραιότητες. Ας υπενθυμίζουμε διαρκώς στον εαυτό μας ότι προέχει η σχέση μας, η οικογένειά μας, οι φίλοι μας και κατόπιν ακολουθούν οι υποχρεώσεις, τα πρέπει, τα άγχη, οι δουλειές. Ας βάλουμε προτεραιότητα την ίδια μας τη ζωή, τη διασκέδασή μας, την υγεία μας, την ισορροπία μας και ας στηρίξουμε τους δικούς μας ανθρώπους.

Πάνω από όλα φίλοι

Ένα κοινό μυστικό των επιτυχημένων σχέσεων είναι η ανάπτυξη μιας φιλικής προσέγγισης ανάμεσα στα δύο μέλη του ζευγαριού. Οι φίλοι άλλωστε έχουν πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά: είναι πάντα παρόντες στη ζωή μας, μας ακούν προσεκτικά, μας καταλαβαίνουν, μας αποδέχονται, μας στηρίζουν, χαίρονται για τα επιτεύγματά μας και λυπούνται με τις δυσκολίες μας. Αναμφίβολα, μια σχέση που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις διαθέτει την καλύτερη βάση για να λειτουργεί το ζευγάρι επιτυχημένα.

Βρείτε το χαμένο ρομαντισμό

Ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τον ρομαντισμό στη σχέση μας. Ας θυμηθούμε πώς νιώθαμε και πώς συμπεριφερόμασταν στο πρώτο διάστημα της γνωριμίας μας, όπου όλα ήταν έντονα, άγνωστα και μας έλκυαν να τα εξερευνήσουμε. Ας φέρουμε ξανά τις εκπλήξεις, τα τρυφερά μηνύματα, τα απρόσμενα δώρα, τις ρομαντικές κινήσεις στην κοινή μας ζωή για να βγούμε από την ρουτίνα.