Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει στη φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων με την ψηφιακή έκθεση παιδικής ζωγραφικής «Καθημερινοί Ήρωες» με τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό ζωγραφικής. Στη διαδικτυακή έκθεση, που θα είναι προσβάσιμη στο kidscontest.cycladic.gr από τις 18 Μαϊου έως τις 31 Αυγούστου, θα παρουσιαστούν online τα έργα όχι μόνο των νικητών, αλλά όλων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε 6,000 συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό και ανέδειξε 36 νικητές και 96 διακριθέντες. Περισσότεροι από 32.000 χρήστες επισκέφθηκαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Παιδικού Διαγωνισμού η οποία ξεπέρασε συνολικά τις 325.000 επισκέψεις. Η κατηγορία ΜΑΘΑΙΝΩ, με εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες βασισμένες στα έργα της έκθεσης «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» συγκέντρωσε 65.000 επισκέψεις από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλη την χώρα.

Το έπαθλο των νικητών θα είναι και φέτος ένα Cycladic Art Box.

Μέλη της κριτικής επιτροπής στη φετινή διοργάνωση ήταν οι:

Ορέστης Ανδρεαδάκης – Διευθυντής Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Κωστής Βελώνης – Εικαστικός

Κατερίνα Γρέγου – Ιστορικός Τέχνης, Μυσειολόγος, Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΕΜΣΤ

Καλλιόπη Κύρδη – Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας

Χαρά Μαραντίδου – Εικαστικός, Designer και Aρχιτέκτονας.

 

Η έκθεση και ο διαγωνισμός πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Διάρκεια έκθεσης: 18 Μάϊου – 31 Αυγούστου