Επειτα από έναν δύσκολο χρόνο εγκλεισμού και περιορισμών ήρθε επιτέλους η μέρα που μικροί και μεγάλοι περιμένουμε. Η έναρξη των διακοπών! Είτε πάμε κάπου οικογενειακώς είτε στείλουμε το παιδί μας σε κάποιο εξοχικό συγγενών, καλό είναι να κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία και να βάλουμε στο νεσεσέρ του όλα όσα θα χρειαστεί. Ετσι, και αυτό θα περάσει ακόμα πιο όμορφα και εμείς θα μείνουμε ήσυχοι ότι μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία κάθε απρόοπτο. Οι ειδικά μελετημένες συνθέσεις, τα 2 σε 1 προϊόντα καθώς και τα καλλυντικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς είναι τα βασικά στοιχεία που απαρτίζουν ένα έξυπνα οργανωμένο παιδικό νεσεσέρ.

Αντηλιακό, το πιο σημαντικό

Εύλογα, αυτό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα νεσεσέρ παιδικό ή ενηλίκων. Επιλέγουμε μια σύνθεση ανάλογα με την ηλικία του και τις ανάγκες του δέρματός του.

  • Αν είναι μέχρι ενός έτους, τότε ενδείκνυται ένα αντηλιακό με φυσικά φίλτρα που δημιουργεί ένα αδιάβροχο φιλμ προστασίας με χρώμα, ώστε να δείχνει την περιοχή που εφαρμόσαμε καθώς και τα σημεία που μας έχουν ξεφύγει. Καλό είναι επίσης να περιέχει ανακουφιστικά συστατικά όπως χαμομήλι, τα οποία προστατεύουν από την αφυδάτωση και τους ερεθισμούς.
  • Τα παιδιά άνω των 3 ετών χρειάζονται μια ειδικά σχεδιασμένη σύνθεση για πολύ υψηλή ηλιοπροστασία, η οποία ταυτόχρονα έχει αδιάβροχο χαρακτήρα ώστε να αντέχει στο νερό. Ιδανικά επιλέγουμε ένα αντηλιακό σε μορφή σπρέι που εξασφαλίζει τη γρήγορη και εύκολη εφαρμογή του, και δεν θα του στερήσει ούτε λεπτό από το παιχνίδι του.

Για αντιμικροβιακή προστασία

Τα μαντιλάκια με ήπια αντισηπτική δράση για το πρόσωπο και τα χέρια είναι must όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά και όλον τον χρόνο, ώστε να εξασφαλίζουν την απαραίτητη προστασία ενάντια σε ιούς, μικρόβια και ρύπους. Καλό είναι να επιλέξουμε τα ειδικά μελετημένα μαντιλάκια για το παιδικό δέρμα, τα οποία περιέχουν φυσικούς και όχι χημικούς αντισηπτικούς παράγοντες, καθώς δεν διαταράσσουν και δεν ξηραίνουν το ευαίσθητο pH του.

Καθαρισμός

Γλιτώνουμε χώρο και βάρος στο παιδικό νεσεσέρ προσθέτοντας – αντί για ένα αφρόλουτρο και ένα σαμπουάν – κάποιο εξειδικευμένο καθαριστικό 2 σε 1, με ήπιους, φυσικούς παράγοντες και επιλεγμένα συστατικά. Μερικά από αυτά είναι τα απαραίτητα λιπαρά οξέα Ω3 και Ω6, καταπραϋντικά συστατικά, όπως το χαμομήλι, αλλά και βιταμίνες, όπως πανθενόλη, βιταμίνη Ε, που ενισχύουν τον επιδερμιδικό φραγμό.

Στοματική υγιεινή

Το γεγονός ότι κάνουμε διακοπές δεν σημαίνει πως το παιδί μας πρέπει να εγκαταλείψει τους στοιχειώδεις κανόνες στοματικής υγιεινής. Ετσι, η οδοντόβουρτσα και η οδοντόκρεμά του διεκδικούν μια αναμφισβήτητη θέση στην καθημερινή του φροντίδα, έστω και μία φορά την ημέρα, πριν από τον βραδινό ύπνο.

Ενυδάτωση

Μετά τη θάλασσα και το ντους, εφαρμόστε του ένα γαλάκτωμα σώματος με φυσιολογικούς ενυδατικούς παράγοντες, το οποίο αντισταθμίζει τη φθορά που υφίσταται η παιδική επιδερμίδα από τον ήλιο, το αλάτι και την άμμο. Παράλληλα προλαμβάνει την αφυδάτωση και την ξηροδερμία. Διαλέγουμε μια υποαλλεργική σύνθεση με φυτικά και καταπραϋντικά εκχυλίσματα, με επουλωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εμείς (και να γλιτώσουμε χώρο από το δικό μας νεσεσέρ).

Για την αλλαγή πάνας ή για τον ερεθισμό από τον ήλιο

Ενα ακόμα προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ των διακοπών είναι μια αναπλαστική κρέμα, η οποία επουλώνει τόσο από το σύγκαμα στην περιοχή της πάνας όσο και από τους ερεθισμούς που οφείλονται στον ήλιο ή σε τραυματισμό ή ερεθισμό. Μια πλούσια σύνθεση με πανθενόλη, βιταμίνες, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές, ενδυναμώνει το δέρμα στις ανώτερες στιβάδες του και επιταχύνει την αποκατάστασή του. Ταυτόχρονα, το καταπραΰνει από την αίσθηση καύσου και πόνου.

Εντομοαπωθητικό

Τα κουνούπια παραμονεύουν όπου και να βρισκόμαστε. Ετσι, ένα προϊόν με ενεργά συστατικά που κρατά μακριά τα έντομα είναι απαραίτητο, για να προστατεύσουμε το παιδί μας ανά πάσα στιγμή από τα ανεπιθύμητα τσιμπήματά τους. Αυτό μπορεί να έχει τη μορφή γαλακτώματος, λοσιόν ή αφρού. Εξίσου αποτελεσματικά και πρακτικά είναι τα αυτοκόλλητα και τα μαντιλάκια, που έχουν ελάχιστο βάρος και όγκο.

Τζελ για τα τσιμπήματα

Ακόμα και αν δεν αποφύγαμε το τσίμπημα, δεν ξεχνάμε ένα απαλό αντιφλεγμονώδες gel με φυτικά και ενεργά εκχυλίσματα που ανακουφίζει το ερεθισμένο δέρμα από το τσίμπημα εντόμων αλλά και από τσούχτρες, μέδουσες ή ό,τι άλλο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Για τυχόν χτυπήματα

Διακοπές σημαίνει ατελείωτα παιχνίδια σε εξωτερικούς χώρους και δραστηριότητες όπως τρέξιμο και ποδήλατο κ.ά. Αρα οι μικροτραυματισμοί είναι πιθανοί. Γι’ αυτό δεν παραλείπουμε να βάλουμε οπωσδήποτε στο νεσεσέρ οινόπνευμα ή οξυζενέ και επιθέματα, τα οποία θα λειτουργήσουν ως ασπίδα προστασίας, επιτρέποντας στο παιδί να συνεχίσει το παιχνίδι του χωρίς τον κίνδυνο μολύνσεων. Τα ειδικά μελετημένα επιθέματα θα ευνοήσουν τη φυσική επούλωση των τραυμάτων.