Μπορεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η σταθερή γυμναστική να φαντάζει ακατόρθωτη, η υγιεινή διατροφή όμως είναι πιο εύκολη από ποτέ, με τις υψηλές θερμοκρασίες να μειώνουν αισθητά την όρεξή σας για οτιδήποτε λιπαρό.

Ακολουθούν πέντε απλοί τρόποι να τρώτε υγιεινά αυτό το καλοκαίρι.

1. Εκμεταλλευτείτε τα φρέσκα φρούτα 

Tα καλοκαιρινά φρούτα, ζουμερά και πεντανόστιμα, είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών, φυτικών ινών και νερού. Πέρα όμως από το να τα απολαμβάνετε σκέτα, μπορείτε να τα συνδυάσετε με πολλές τροφές, συνθέτοντας πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας και λίγων θερμίδων. Aυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, δοκιμάστε και πειραματιστείτε με συνδυασμούς φρούτων και άλλων τροφών, απολαύστε τη γεύση τους και κερδίστε σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Επιλέξτε, λοιπόν, ροδάκινα και φράουλες με γιαούρτι, καρπούζι ή πεπόνι με φέτα και σταφύλι ή σύκα ως προσθήκη στη σαλάτα σας.

2. Επιλέξτε άπαχες πρωτεΐνες

Με τον καύσωνα που επικρατεί πιθανότατα δεν έχετε την ίδια όρεξη για λιπαρά κρέατα που είχατε τον χειμώνα. Προτιμήστε, λοιπόν, τη γαλοπούλα, το στήθος κοτόπουλου, αλλά και τα ψητά ψάρια και θαλασσινά που είναι εξαιρετικά για ένα ολιγοθερμιδικό καλοκαιρινό γεύμα. Έτσι, θα γλιτώσετε όχι μόνο τις περιττές θερμίδες, αλλά και το φούσκωμα μετά το γεύμα σας.

3. Προσέξτε τις λιχουδιές

Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος σάς δημιουργούν την επιθυμία για κάτι δροσιστικό και τονωτικό. Για να ανακουφιστείτε από τη ζέστη και παράλληλα να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για κάτι γλυκό, προτιμήστε ένα σορμπέ παγωτό αντί για παρφέ, προκειμένου να προσλάβετε λιγότερες θερμίδες, αλλά την ίδια απόλαυση. Επίσης, αντί να παραγγείλετε ένα φρέντο καπουτσίνο, επιλέξτε ένα φρέντο εσπρέσο, γλιτώνοντας τις θερμίδες που έχει η κρέμα.

4. Ενυδατωθείτε

Το νερό παίζει καθοριστικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σας και ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν πρέπει να αμελείτε σε καμία περίπτωση την επαρκή κατανάλωση νερού, αφού η αφυδάτωση είναι ένας πραγματικός κίνδυνος. Για να εξασφαλίσετε τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σας, προμηθευτείτε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι και έχετέ το μονίμως γεμάτο, ώστε να πίνετε συνεχώς από αυτό. Για να χαρίσετε έξτρα γεύση στο νερό σας μπορείτε να ρίξετε μέσα λεμόνι, φέτες αγγουριού, δυόσμο ή φράουλες.

5. Προετοιμάστε σνακ για την παραλία

Πηγαίνοντας στην παραλία χωρίς να έχετε προετοιμάσει τα σνακ σας, είναι αρκετά πιθανό να καταλήξετε με ένα παγωτό ή ένα κλαμπ σάντουιτς στο χέρι. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, προετοιμάστε ένα ψυγειάκι ή μια ισοθερμική τσάντα με πάγο, νερό, σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης και γαλοπούλα, φρέσκα φρούτα και γιαούρτι. Έτσι, θα νιώθετε πιο ανάλαφροι στην παραλία και δεν θα μπείτε στον πειρασμό να χαλάσετε την υγιεινή διατροφή σας.