Το να επιστρέφετε σε ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι µετά από µια κουραστική ηµέρα είναι ένα από τα πιο ωραία συναισθήµατα, πράγμα που ισχύει εξίσου και για τα παιδιά, πράγμα που συχνά τείνουμε να ξεχνάμε. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε µια µικρή περιουσία σε ανακαίνιση για να πετύχετε το αισθητικό αποτέλεσµα που βλέπετε στους εσωτερικούς χώρους στο Pinterest. Μερικές µικρές κινήσεις είναι αρκετές για να µετατρέψουν το δωμάτιο του στο πιο cozy καταφύγιο.

Ακολουθήστε, λοιπόν, τις παρακάτω συμβουλές και φτιάξτε το πιο cozy παιδικό δωμάτιο.

Αφήστε εκτός τα περιττά

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ενας χώρος δεν μπορεί να είναι χαλαρωτικός αν είναι φορτωμένος με πράγματα τα οποία αποσπούν το μάτι. Ο στόχος σας δεν πρέπει να είναι ένα απολύτως μίνιμαλ αποτέλεσμα, αλλά το να απομακρύνετε ό,τι δεν χρειάζεται το παιδί και να αφήσετε τις επιφάνειες πιο καθαρές.

Διαλέξτε μαζί με το παιδί τα αντικείμενα που θέλετε να φαίνονται και αποθηκεύστε τα υπόλοιπα. Ετσι, όχι μόνο ο χώρος του θα δείχνει πιο ανάλαφρος αλλά και πιο περιποιημένος. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο θα εστιάσετε την προσοχή στα σωστά σημεία.

Ο σωστός φωτισμός κάνει.. θαύματα

Όταν νυχτώνει από τις 6 το απόγευμα, περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας στο σπίτι με τεχνητό φωτισμό. Και ενώ το ψυχρό φως είναι ιδανικό για τους χώρους εργασίας, δεν έχει καμία θέση στο καθιστικό ή στο παιδικό δωμάτιο.

Προτιμήστε λάμπες με θερμό φωτισμό, ο οποίος θα δημιουργήσει μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα στον χώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι experts της εσωτερικής διακόσμησης, οι Σκανδιναβοί, δίνουν μεγάλη σημασία στον φωτισμό.

Ένα από τα αγαπημένα τους tips είναι να χρησιμοποιούν επιτραπέζια φωτιστικά και φωτιστικά δαπέδου αντί για φωτιστικά ταβανιού.

Αφήστε το παιδί να βάλει την πινελιά του

Ένας χώρος είναι πιο ζεστός και φιλόξενος όταν φαίνεται ότι κάποιος ζει εκεί. Κρεμάστε φωτογραφίες από τις πιο ευτυχισμένες οικογενειακές σας στιγμές σε χαριτωμένα καδράκια, ώστε να δημιουργήσετε μια οικεία αίσθηση και να φτιάχνει την διάθεση του παιδιού όταν τις κοιτά.

Ζητήστε από το παιδί να ζωγραφίσει και βάλτε τις ζωγραφιές του σε μικρά καδράκια που μπορεί το παιδί να κρεμάσει στους τοίχους του.