Είναι ο χώρος που τα παιδιά θα παίξουν, θα διαβάσουν, θα ξεκουραστούν. Είναι σημαντικό, επίσης, πριν φτιάξετε το παιδικό δωμάτιο, να ρωτήσετε και τη γνώμη του παιδιού σας. Ζητήστε του να σας πει ποια χρώματα του αρέσουν, δώστε του τη δυνατότητα της επιλογής και βάλτε το να συμμετάσχει ενεργά τόσο στην επιλογή αντικειμένων όσο και στη διακόσμηση.

Μερικά ακόμα πράγματα που θα σας βοηθήσουν με την διακόσμησή του, περιλαμβάνουν:

Για το παιδικό το απλό είναι το καλύτερο

Όταν πρόκειται για παιδικά δωμάτια, τα λιγότερα είναι συνήθως περισσότερα. Διατηρώντας τη διακόσμηση απλή και τα έπιπλα στο ελάχιστο, θα δημιουργήσετε περισσότερο χώρο για παιχνίδι και θα δώσετε στο παιδί έναν ουδέτερο καμβά που μπορεί να ενημερωθεί εύκολα καθώς μεγαλώνει.

Χώρος φιλικός προς το παιδί

Θέλετε να δημιουργήσετε έναν χώρο φιλικό προς τα παιδιά; Φανταστείτε ότι είστε περίπου στο ύψος και το μέγεθός του και σκεφτείτε την πλοήγησή του στο χώρο. Αυτό θα σας βοηθήσει με την τοποθέτηση των επίπλων και όλων όσων θα βρίσκονται στο δωμάτιό του.

Εστιάστε στο παιχνίδι

Δημιουργήστε ένα δωμάτιο που θα λατρέψει το μικρό σας, προσπαθήστε να εστιάσετε σε αυτό που αγαπούν να κάνουν: το παιχνίδι.

Αφήστε λίγο χώρο για την.. μαγεία

Τα παιδιά βλέπουν τον κόσμο διαφορετικά από τους ενήλικες, βάζοντας όλη τους την φαντασία αλλά και λίγη μαγεία στην καθημερινότητα. Μπορείτε να τους βάλετε μερικά φωτάκια νεράιδας στο ταβάνι για ένα πιο παραμυθένιο ύπνο.