Ο πόνος στον αυχένα έχει απασχολήσει τους περισσότερους από εμάς. Είτε επειδή δουλέψαμε πολλή ώρα στον υπολογιστή, είτε επειδή κάτσαμε με λουσμένα μαλλιά στο air condition, είτε επειδή σηκώσαμε βάρη, πέρα από τα… οικογενειακά, έχουμε όλοι -λίγο ως πολύ- νιώσει πιάσιμο και πόνο στην περιοχή του αυχένα.

Πρόκειται για ένα κοινό σύμπτωμα που ανάλογα με το αίτιο που το προκαλεί (π.χ. μυϊκός σπασμός, σπονδυλοαρθροπάθεια, κήλη) μπορεί να εκδηλώσει από απλά μέχρι πολύ σοβαρά συμπτώματα -στην περιοχή του αυχένα και όχι μόνο- τα οποία μπορεί να διαρκούν λίγες ημέρες ή ακόμη και να μην υποχωρούν. Έτσι, ο πόνος στον αυχένα καταλήγει να γίνεται ένα περίπλοκο πρόβλημα που δυσκολεύει την καθημερινότητά μας.

Αν ο πόνος που νιώθετε είναι οξύς ή διαρκεί πολλές ημέρες, πρέπει να επισκεφτείτε ένα γιατρό και στη συνέχεια έναν φυσιοθεραπευτή ώστε να σας συμβουλεύσουν σχετικά.

Τρεις κινήσεις που θα ανακουφίσουν τον πόνο στον αυχένα

 

* Ανοίξτε το στόμα σας 3-4 φορές σαν να χασμουριέστε

* Τεντώστε προς τα πάνω το κεφάλι σας και πάρτε βαθιά αναπνοή.

* Καθώς εκπνέετε αφήστε το κεφάλι να γείρει προς το στήθος και στη συνέχεια προς τα πίσω, όσο γίνεται πιο απαλά. Κάντε 4 επαναλήψεις.

Ανακουφιστείτε με τη βοήθεια της γιόγκα

 

Η γιόγκα αποτελεί την ιδανική μορφή γυμναστικής για να ανακουφιστείτε από τον πόνο στον αυχένα. Εκτελώντας ήπιες ασκήσεις που στοχεύουν στην περιοχή, θα είστε σε θέση να μειώσετε την ενόχληση, έστω και προσωρινά.

Δείτε το πρόγραμμα: