Μια καλή λιχουδιά είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη, ειδικά όταν μπορείς εύκολα να τη φτιάξεις και να την απολαύσεις με την άνεση του σπιτιού σου. Η προετοιμασία του φαγητού δε χρειάζεται να είναι περίπλοκη υπόθεση, μιας και πρακτικά υπάρχει μια συσκευή για οτιδήποτε θελήσεις να φτιάξεις και αν δεν ξέρεις τη συνταγή, μπορείς πλέον εύκολα να βρεις αμέτρητες στο διαδίκτυο.

Οι περισσότερες οικιακές συσκευές που εξυπηρετούν αυτό το σκοπό είναι ευέλικτες και μπορούν να σε εξυπηρετήσουν στην προετοιμασία φαγητού κάθε είδους, ενώ άλλες προορίζονται για πιο συγκεκριμένη χρήση για μεγαλύτερη διευκόλυνση. Οπότε, το ερώτημα είναι: μήπως το αγαπημένο σου σπιτικό σνακ απέχει λίγα λεπτά;

Βρες το ιδανικό πολυμίξερ!

Τα πολυμίξερ ενδείκνυνται για πολλές χρήσεις, κυρίως για τεμαχισμό και ανάμειξη υλικών. Με ένα πολυμίξερ, λοιπόν, μπορείς να κόψεις τα πάντα, ειδικά αν δέχεται πολλά εξαρτήματα για να σου δώσει μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τις επιλογές. Ένα τέτοιο πολυμίξερ είναι το Kenwood FDP65.450WH, το οποίο έρχεται με μοτέρ ισχύος 1000W για να μην κολλάει πουθενά και μπορεί να σε βοηθήσει με την προετοιμασία πολλών πιάτων.

.

Ο μεγάλος κάδος 1.5 λίτρων μπορεί να χωρέσει αρκετά φρούτα, τα οποία μπορείς να κόψεις και να συνδυάσεις με βάφλες, γιαούρτι ή οτιδήποτε άλλο σκεφτείς και να απολαύσεις γρήγορα κι εύκολα υγιεινό φαγητό με μηδαμινό κόπο. Μπορείς επίσης να φτιάξεις δροσερά smoothies που σίγουρα θα εκτιμήσεις τις ημέρες του καύσωνα κι όχι μόνο. Υποστηρίζει επιπλέον εξαρτήματα για να φτιάξεις τα υλικά σου στη μορφή που θέλεις και να απολαύσεις τα καλύτερα γεύματα – μικρά ή μεγάλα.

Μια κουζινομηχανή για όλες τις δουλειές!

Η αγαπημένη κι αναντικατάστατη οικιακή συσκευή πολλών, η κουζινομηχανή είναι εξαιρετικά ευέλικτη κι αποτελεσματική σε πολλά σενάρια. Η κουζινομηχανή Sage BEM825 είναι ακόμη περισσότερα, προσφέροντας τεράστιο μπολ 4.7 λίτρων όπου μπορείς να φτιάξεις μίγματα κάθε είδους με διάφορους τρόπους – όλα τα χρησιμότερα εργαλεία βρίσκονται μέσα στο πακέτο για να μη χρειαστεί να ψάξεις τίποτα.

.

Το υψηλών επιδόσεων μοτέρ 1200W και 12 ταχυτήτων δε θα δυσκολευτεί με οτιδήποτε κι αν δοκιμάσεις να φτιάξεις, ενώ επίσης διαθέτει αισθητήρα φορτίου για να φτιάξεις τις μερίδες σου ή να μετρήσεις όπως ακριβώς πρέπει. Με τόσο μεγάλο γυάλινο μπολ και ανοξείδωτο κάδο, θα μπορέσεις να φτιάξεις μεγάλες ποσότητες από οτιδήποτε χρειάζεσαι, οπότε εστίασε περισσότερο στο «τι» κι όχι στο «πώς» την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να ετοιμάσεις φαγητό έχοντας το Sage BEM825 στο σπίτι σου.

Το blender που θα λατρέψεις!

Μια επιλογή για όσους λατρεύουν την υγιεινή διατροφή, το Bosch MMBV622M VitaMaxx στοχεύει στο να κάνει τέλεια τη δίαιτά σου βοηθώντας σε να προετοιμάσεις υγιεινό φαγητό με τον πλέον εύκολο τρόπο. Τα πλαστικά του μέρη είναι BPA free κι έτσι οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με αυτά θα παραμένει υγιεινό κι ανεπηρέαστο, ενώ «λάμπει» στον τρόπο με τον οποίο περιποιείται τα smoothies σου.

.

Ως μπλέντερ κενού αέρος, αφήνει τη φυσική γεύση του μίγματος απείραχτη κι έντονη, την υφή ομοιόμορφη και τα χρώματα φυσικά, ενώ όταν τελειώσεις με την παρασκευή για οτιδήποτε κι αν ετοιμάζεις, το καθάρισμα είναι εύκολη υπόθεση χάρη στο πρόγραμμα αυτόματου καθαρισμού και τα αποσπώμενα μέρη που μπορούν να τοποθετηθούν σε πλυντήριο πιάτων. Διαθέτει πολλαπλές ρυθμίσεις αυτόματων προγραμμάτων -από θρυμματισμό πάγου έως πολτοποίηση- για να προσαρμόσει τη λειτουργία του στις ανάγκες σου κι έτσι ολοκληρώνεται ως ένα από τα καλύτερα blenders που μπορείς να αποκτήσεις.

Ένα ρομποτάκι που θα σε εκπλήξει!

Θα σου άρεσε μια συσκευή που ετοιμάζει τα πάντα, από ψωμί έως γιαούρτι ή ρύζι; Αν ναι, τότε το πολυτάλαντο Russell Hobbs 21850 θα… κλέψει την καρδιά σου. Το μικρό του σώμα μη σε ξεγελάει, μιας και μέσα του βρίσκεται ένας κάδος 5 λίτρων που μπορεί να χωρέσει πολλά υλικά και να σε βοηθήσει στην προετοιμασία του φαγητού σου. Διαθέτει ειδικό καπάκι που αποτρέπει τη μετατροπή του ατμού σε νερό, ώστε ό,τι κι αν μαγειρεύεις να μην αλλοιώνεται η γεύση του σε τέτοιες περιπτώσεις.

.

Με έντεκα προγράμματα μαγειρέματος, είναι βέβαιο πως θα βρεις αυτό που σε εξυπηρετεί καλύτερα βάσει της όρεξής σου. Θα σε βοηθήσει να φτιάξεις ρύζι, κρέας και ψάρι με την ίδια ευκολία που θα σε βοηθήσει να φτιάξεις σπιτικό γιαούρτι, ψωμί και στιφάδο. Μπορεί επίσης να μαγειρέψει στον ατμό για πιο υγιεινά γεύματα και να διατηρήσει την ατμόσφαιρα σε κάθε περίπτωση για να μην κινδυνεύεις ποτέ να βρεις ένα κρύο γεύμα να σε περιμένει.

Οικιακές συσκευές για κάθε γεύματα κάθε γούστου!

Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας είναι μια καλή ώρα για σπιτική κρέπα. Το μίγμα είναι εύκολο στην παρασκευή και η γενικότερη προετοιμασία διόλου δύσκολη, όμως το τηγάνι δε σε βοηθά να φτιάξεις το κατάλληλο φύλλο για κρέπα. Αν είσαι λάτρης της, τότε η κρεπιέρα Severin 2198 θα σου φανεί ανεκτίμητη, προσφέροντας μεγάλη επιφάνεια (διαμέτρου 30 εκατοστών) με αντικολλητική επίστρωση πάνω στην οποία θα βάλεις το μίγμα για να ετοιμάσεις την αγαπημένη σου κρέπα. Μέσα στη συσκευασία θα βρεις και δύο ξύλινες σπάτουλες που θα σε βοηθήσουν να βγάλεις το φύλλο από την επιφάνεια ψησίματος και να το τυλίξεις εύκολα, για να δώσεις την τελική πινελιά στη σπιτική σου κρέπα.

.

Αν είσαι τύπος του hot dog, τότε η Ariete έχει κάτι για εσένα: Ariete Hot Dog Maker. Η συσκευή αυτή διαθέτει θέσεις για λουκάνικα και ψωμάκια hot dog, τα οποία προετοιμάζει με τον κατάλληλο τρόπο μέσα από 5 προγράμματα ψησίματος, για να απολαύσεις εύκολα σπιτικό hot dog με το ακριβές ψήσιμο που σου αρέσει. Κρατάει ζεστά τα ψωμάκια κι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ψησίματος, εξωθεί τα λουκάνικα για να μπορείς να τα πιάσεις εύκολα και να τα βάλεις στα ψωμάκια και η συσκευή καθαρίζεται εύκολα, μιας και διαθέτει ειδικό συρταράκι για τα ψίχουλα.

.

Θέλεις κάτι πιο δροσερό, όπως ένα παγωτό; Η Severin 7407 είναι η παγωτομηχανή που θα λατρέψεις. Έχει κάδο 1.2 λίτρων στον οποίο μπορείς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό ή ακόμη και σπιτικό γιαούρτι, πολύ εύκολα και με ασφάλεια. Μετά την παρασκευή του παγωτού, για έως και μία ώρα μπορεί να κρατήσει παγωμένο το παγωτό ώστε να σερβίρεις λίγο-λίγο και να μη λιώσει στο μεταξύ.

Κατά τη διάρκεια της παρασκευής παγωτού, μπορείς να προσθέσεις υλικά ώστε να αναμίξεις γεύσεις ή να συμπληρώσεις κάτι που σου διέφυγε κι αυτό θα ενσωματωθεί στο ήδη υπάρχον υλικό. Κι όλα αυτά, σε μια συσκευή που το μέγεθός της είναι περίπου όσο μια κόλλα A4 – εντυπωσιακό, οικονομικό σε χώρο, πλούσιο σε δυνατότητες!