Τα ριλάξ αποτελούν πλέον τα must-have της βρεφικής ηλικίας. Όχι μόνο προάγουν την χαλάρωση αλλά μπορούν να σας «απελευθερώσουν» για λίγο, όσο το μωρό κάθεται αναπαυτικά σε αυτό.

Κι ενώ τα ριλάξ αποτελούν το τέλειο εργαλείο για να διασκεδάσει το μικρό σας, όπως όλα, αν χρησιμοποιηθούν λάθος μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Η κίνηση της ταλάντευσης συχνά προκαλεί υπνηλία στα βρέφη. Τα μωρά μπορεί να φαίνονται ότι χαλαρώνουν, αλλά δεν είναι ασφαλές, σύμφωνα με τους ειδικούς, να τα αφήνετε να κοιμούνται σε αυτήν την στάση.

Γιατί το μωρό δεν πρέπει να κοιμηθεί στο ριλάξ

Τα μωρά πρέπει να κοιμούνται σε επίπεδη επιφάνεια. Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι τα μωρά κινδυνεύουν κάθε φορά που τα βάζουν να κοιμηθούν κάπου που δεν είναι μια επίπεδη, σταθερή επιφάνεια, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αντί να κοιμούνται μπρούμητα ή στο πλάι, είναι πιο ασφαλές για τα μωρά να κοιμούνται ανάσκελα εξαιτίας του κινδύνου για το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS).

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) δηλώνει ότι τα μωρά κινδυνεύουν κάθε φορά που τοποθετούνται σε ένα ταλαντευόμενο κάθισμα ή ένα ριλάξ για να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής τους. Αυτό ισχύει τόσο για τους υπνάκους μέσα στην ημέρα όσο και για τον νυχτερινό ύπνο.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής «εάν το μωρό σας αποκοιμηθεί σε κάθισμα αυτοκινήτου, καροτσάκι, κούνια ή ριλάξ, θα πρέπει να το μεταφέρετε σε μια σταθερή επιφάνεια ύπνου ξαπλωμένο στην πλάτη του, το συντομότερο δυνατό».