Είναι γεγονός ότι ως νέες μαμάδες διοχετεύουμε τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μας στο μωρό. Σίγουρα όμως μπορούμε να ξεκλέψουμε λίγα λεπτά για τον εαυτό μας, εφαρμόζοντας μια βασική ρουτίνα περιποίησης που θα μας ανανεώσει και θα βελτιώσει την ψυχολογία μας, η οποία είναι φορτισμένη λόγω του άγχους και της κούρασης – έστω κι αν είναι γλυκιά.

Το πλάνο της καθημερινής μας φροντίδας

Κάνουμε καθαρισμό προσώπου

Αρκούν μόλις λίγα λεπτά μπροστά στον καθρέφτη για τον αναγκαίο καθαρισμό της επιδερμίδας μας. Επιλέγουμε ένα ήπιο προϊόν που ταιριάζει στον τύπο μας, ώστε να απομακρύνει απαλά το σμήγμα και τους ρύπους.

Δεν ξεχνάμε την απολέπιση

Μία με δύο φορές την εβδομάδα δεν παραλείπουμε τη μηχανική απολέπιση, που μαζί με τον καθαρισμό αποτελεί το βασικό βήμα για ένα φωτεινό, απαλό και σφριγηλό δέρμα. Ιδανική είναι μια σύνθεση με φυσικούς κόκκους, ενώ αν έχουμε ευαίσθητο ή ξηρό τύπο επιδερμίδας περιορίζουμε την απολέπιση σε μία φορά στις δέκα ημέρες ή δύο φορές τον μήνα.

Δεν παραλείπουμε τον ενυδατικό ορό και / ή την κρέμα

Μετά τον καθαρισμό και την απολέπιση, το δέρμα μας είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα πολύτιμα συστατικά που θα το διατηρήσουν υγιές και φωτεινό. Ετσι εφαρμόζουμε μια ενυδατική σύνθεση κάνοντας απαλό μασάζ μέχρι αυτή να απορροφηθεί. Προαιρετικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα face roller, το εργαλείο μασάζ από νεφρίτη ή κάποιο άλλο ημιπολύτιμο λίθο που διεγείρει τη μικροκυκλοφορία και βελτιστοποιεί τα αποτελέσματα της σύνθεσής μας.

Ωστόσο, αν έχουμε έντονους μαύρους κύκλους, καλό είναι πριν από την εφαρμογή της κρέμας προσώπου να τοποθετούμε ταμποναριστά μια ειδική κρέμα ματιών με καφεΐνη και βιταμίνη C, που θα μειώσει τις ατέλειες και θα φωτίσει την περιοχή. Και εδώ για την καλύτερη απορρόφηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το face roller.

Ενυδατώνουμε το σώμα μας

Για να περιποιηθούμε τις ραγάδες που ενδεχομένως έχουν εμφανιστεί, διατηρούμε ελαστικό και ανθεκτικό το δέρμα. Μετά το καθημερινό ντους χρησιμοποιούμε μια εξειδικευμένη θρεπτική σύνθεση, είτε σε μορφή κρέμας είτε συμπλέγματος ελαίων.

Tip: Αν έχουμε πολύ ξηρή επιδερμίδα, ενισχύουμε τη θρέψη της εφαρμόζοντας αρχικά το έλαιο και στη συνέχεια την κρέμα. Τέλος, δεν ξεχνάμε να πίνουμε άφθονο νερό, που είναι βασικό για την ενυδάτωση των κυττάρων του δέρματος.

Ακούμε τον δερματολόγο μας

Οι ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της κύησης αλλά και στους επόμενους μήνες από τον τοκετό έχουν συχνά ως αποτέλεσμα την εμφάνιση συμπτωμάτων στην επιδερμίδα του προσώπου. Ετσι, πριν επιλέξουμε τα καλλυντικά για την beauty ρουτίνα μας, καλό είναι να συμβουλευτούμε τον δερματολόγο, προκειμένου να μας υποδείξει ποια μπορούμε να χρησιμοποιούμε και ποια να αποφεύγουμε, ανάλογα με τη σύστασή τους.

Φρεσκάρουμε το χτένισμά μας

Διατηρούμε υγιή και δυνατά τα μαλλιά μας κόβοντας κάθε μήνα την ψαλίδα και τις ουρές. Επιπλέον, μπορούμε να απολαύσουμε επαγγελματικού επιπέδου θεραπείες που θα κάνουν την τρίχα λεία και λαμπερή. Αλλωστε, μια επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι πάντα μια καλή αφορμή για να ανανεωθούμε.

Χρησιμοποιούμε μάσκες και έλαια θρέψης

Μία με δύο φορές την εβδομάδα, πριν κοιμηθούμε, απλώνουμε ομοιόμορφα στα μαλλιά μας μια εξειδικευμένη σύνθεση για βαθιά αναδόμηση. Το πρωί θα είναι απαλά, ευκολοχτένιστα, με λαμπερό φινίρισμα.

Κάνουμε γυμναστική

Η άσκηση, πάντα με ασφάλεια, θα ενισχύσει την ευεξία μας και την αντοχή μας. Παράλληλα δυναμώνει τους μυς, μειώνει τα φυσιολογικά συμπτώματα που παρουσιάζονται στο διάστημα αυτό, όπως αδυναμία, υπνηλία και πρήξιμο. Και όχι μόνο. Σύμφωνα με έρευνες, οι νέες μαμάδες αλλά και οι έγκυοι που γυμνάζονται έχουν αυξημένη αυτοπεποίθηση και παρουσιάζουν μειωμένα ποσοστά κατάθλιψης σε σχέση με τις υπόλοιπες που δεν ασκούνται καθόλου. Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε κάτι ιδιαίτερο. Ακόμα και μια βόλτα με το καρότσι για μισή ώρα καθημερινά είναι μια καλή μορφή άσκησης, που μας τονώνει χωρίς να μας εξαντλεί.

Φτιάχνουμε το ιδανικό νεσεσέρ του μακιγιάζ

  • Προτιμάμε λιγότερο μέικ απ για πιο φρέσκια όψη. Ετσι εφαρμόζουμε ελάχιστη ποσότητα στα σημεία του προσώπου που χρειάζεται, εκεί όπου παρουσιάζονται σκιές. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο concealer ή highlighter.
  • Στη συνέχεια κάνουμε καλό blending και χρησιμοποιούμε ένα primer λάμψης που θα τονίσει τη φυσική μας λάμψη.
  • Απλώνουμε πλούσιες στρώσεις μάσκαρα που θα κάνει τα μάτια μας να φαίνονται μεγαλύτερα και το βλέμμα πιο εντυπωσιακό και ξεκούραστο.
  • Προτιμάμε ένα κρεμώδες ρουζ, το οποίο απλώνουμε στα μάγουλα με τον δείκτη μας. Η ιδανική απόχρωση είναι εκείνη που μοιάζει με τη δική μας όταν κοκκινίζουμε.
  • Στα χείλη διαλέγουμε λιπ γκλος για λάμψη – γιατί όχι ένα ζωηρό χρώμα, όπως κόκκινο ή φούξια, που θα κάνει πιο ανάλαφρο και κοριτσίστικο το λουκ μας.