Οι έφηβοι χρειάζονται ένα χώρο για να διαβάζουν αλλά και να χαλαρώνουν μετά από μία δύσκολη ημέρα. Πρόκειται για περίοδο που ζητούν έντονα την ανεξαρτητοποίησή τους ενώ τείνουν να περνούν αρκετό χρόνο μόνοι τους. Το δωμάτιο τους αποτελεί τον δικό τους προσωπικό χώρο και εσείς μπορείτε να τους βοηθήσετε να τον ανανεώσουν, ακολουθώντας τον σύντομο οδηγό:

  1. Χρησιμοποιείστε έντονους χρωματικούς συνδυασμούς, όπως το λευκό, το μαύρο και το κόκκινο.
  2. Στραφείτε στο… glam. Επιλέξτε μαζί με το παιδί μοναδικά κομμάτια, που μπορούν να αξιοποιηθούν και λειτουργικά αλλά και διακοσμητικά.
  3. Αφήστε ένα αντικείμενο να ξεχωρίζει. Εάν εργάζεστε με πολλά χειροποίητα έπιπλα ή γενικά έπιπλα, μην το αποθαρρύνετε από τη δημιουργία ενός εμπνευσμένου χώρου.
  4. Μην ξεχνάτε ότι τα συρτάρια και τα ράφια είναι οι φίλοι ενός εφήβου. Η ζωή ενός εφήβου είναι πολυάσχολη, πράγματα συμβαίνουν συνεχώς, έρχονται και φεύγουν, και είναι καλύτερο να έχετε πολλά ράφια διαθέσιμα για να διατηρήσετε τη ζωή της οργανωμένη.
  5. Δοκιμάστε τα έντονα γεωμετρικά μοτίβα. Δεν είναι μόνο διασκεδαστικά και ελκυστικά, αλλά τολμηρές γεωμετρικές εκτυπώσεις είναι δομημένες και οργανωμένες επίσης. Είναι ένας τέλειος συνδυασμός για έναν έφηβο που χρειάζεται τάξη όσο ελευθερία και διασκέδαση.
  6. Μείνετε στα απλά. Διατηρήστε τη διακόσμηση του δωματίου του μίνιμαλ αλλά ταυτόχρονα ευχάριστη για να αποπνέει και χαλάρωση, όταν την χρειάζεται.
  7. Αγκαλιάστε τις «παιχνιδιάρικες» λεπτομέρειες. Ενώ μεγαλώνουν, οι έφηβοι δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα. Μέρη τους εξακολουθούν να αγαπούν τα μικρά και πιο παιχνιδιάρικα πράγματα. Μια ιδιότροπη λεπτομέρεια στον τοίχο, μπορεί να προσθέσει έναν ξεχωριστό τόνο διασκέδασης.