Ο φωτισμός κάνει πολλά περισσότερα από το να φωτίζει απλώς το χώρο. Μπορεί να δώσει τον τόνο ενός δωματίου και να συμπληρώσει το χαρακτήρα του. Από ένα εντυπωσιακό φωτιστικό δαπέδου σε ένα σαλόνι έως ένα μοναδικό κρεμαστό στο playroom του παιδιού, υπάρχουν πολλές ιδέες φωτισμού για το παιδικό.

Βασίστε το μέγεθος των φωτιστικών σας στο μέγεθος του παιδικού

Εάν το σαλόνι, η αίθουσα παιχνιδιών ή το υπνοδωμάτιό σας έχει λίγο χώρο, επιλέξτε ένα μικρότερο φωτιστικό δαπέδου ή επιτραπέζιο φωτιστικό για να μην αισθάνεστε ότι το δωμάτιο είναι υπερβολικά γεμάτο. Εάν έχετε επιπλέον χώρο, μην φοβάστε να επιλέξετε μια επιλογή φωτισμού που λειτουργεί και ως statement item.

Στο παιδικό δωμάτιο χρειάζεστε ποικιλία

Τα παιδικά υπνοδωμάτια απαιτούν ποικιλία επιλογών φωτισμού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει ένα νυχτερινό φως (κατά προτίμηση με βύσμα, έτσι ώστε η μπαταρία να μην εξαντλείται όλη τη νύχτα) μόνο για να μην επικρατεί σκοτάδι στο δωμάτιο.

Ένας λαμπτήρας γραφείου (ή κάποιο είδος φωτισμού εργασιών) είναι ιδανικός εάν το παιδί θέλει να διαβάζει στο δωμάτιό του. Και μην ξεχνάτε μια λάμπα ανάγνωσης για το πιο σημαντικό μέρος όλων: την ώρα που διαβάζετε παραμύθια για να αποκοιμηθεί.

Πείτε ναι στα παιδικά επιτραπέζια φωτιστικά

Ένα επιτραπέζιο φωτιστικό όχι μόνο φωτίζει ένα δωμάτιο, αλλά λειτουργεί και ως διακόσμηση του δωματίου. Είτε πρόκειται για ένα υπνοδωμάτιο ή το playroom, τα επιτραπέζια φωτιστικά φαίνονται ακόμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Γιατί λοιπόν να μην βρείτε αυτό που ταιριάζει στην αισθητική του παιδιού;