Μην το μπερδεύουμε με το multi masking, όπου εφαρμόζουμε διαφορετική μάσκα σε κάθε περιοχή του προσώπου. Το binge masking είναι η διαδικασία εφαρμογής δύο ή τριών μασκών, τη μία απανωτά μετά την άλλη, αφού πρώτα ξεπλύνουμε την προηγούμενη. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσφέρουμε στην επιδερμίδα υψηλότερη συγκέντρωση ευεργετικών συστατικών και να φροντίσουμε τις πολλαπλές ανάγκες της. Η διαδικασία είναι απλή αλλά χρειάζεται την κατάλληλη επιλογή συνθέσεων, την ανάλογη προετοιμασία καθώς και την απαιτούμενη συνέπεια για να αποδώσει τα μέγιστα.

Οι βασικοί κανόνες του binge masking

1. Το επαναλαμβάνουμε μία φορά την εβδομάδα, και όχι παραπάνω, για να μην αλλοιώσουμε τους φυσικούς μηχανισμούς λάμψης της επιδερμίδας. Με άλλα λόγια, για να μην «τεμπελιάσει».

2. Δεν χρησιμοποιούμε πάνω από μία μάσκα με χημικούς ή φυσικούς απολεπιστικούς παράγοντες, για να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμούς.

3. Απλώνουμε τις μάσκες με τη σωστή σειρά. Για παράδειγμα, πρώτα εφαρμόζουμε μία σύνθεση για βαθύ καθαρισμό που ξεπλένεται, στη συνέχεια μία για στοχευμένη δράση και τέλος τη μάσκα για εντατική ενυδάτωση και θρέψη.

4. Αν έχουμε επιλέξει μια υφασμάτινη μάσκα, την εφαρμόζουμε όση ώρα λένε οι οδηγίες της και κατόπιν την αφαιρούμε. Για να εκμεταλλευθούμε στο έπακρο όλο το υλικό της συσκευασίας, απλώνουμε στην επιδερμίδα την υπόλοιπη ποσότητα σύνθεσης που έχει απομείνει στη συσκευασία και κάνουμε ήπιο μασάζ ώσπου να απορροφηθεί.

Η διαδικασία

#1 Οσο πιο καθαρό δέρµα τόσο το καλύτερο

Ξεκινάμε κάνοντας διπλό καθαρισμό, προκειμένου να ελευθερώσουμε τους πόρους ώστε στη συνέχεια να απορροφήσουν τα συστατικά των μασκών που θα ακολουθήσουν. Αρχικά κάνουμε ντεμακιγιάζ και στη συνέχεια καθαρίζουμε πολύ καλά την επιδερμίδα μας για να διώξουμε τους ρύπους και το σμήγμα.

#2 Απολεπίζουµε µε ένα σκραµπ που ξεπλένεται µε νερό

Προτιμάμε μια σύνθεση με φυσικούς κόκκους που δεν τραυματίζουν την επιδερμίδα. Στόχος μας είναι να διώξουμε όσο περισσότερα νεκρά κύτταρα και να κάνουμε πιο λεία την επιφάνεια της επιδερμίδας ώστε να αντανακλά το φως, αλλά και για να ενισχύσουμε τη μετέπειτα απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

#3 Αναζωογονούµε

Εφαρμόζουμε μια τονωτική λοσιόν ή ένα essence που θα προετοιμάσει το δέρμα μας και θα αποκαταστήσει το pH του.

#4 Ξεκινάµε το binge masking

Εφαρμόζουμε αρχικά την πιο παχιά σύνθεση και σταδιακά περνάμε στις πιο λεπτόρρευστες ή στις υφασμάτινες. Ετσι αρχικά εφαρμόζουμε μια μάσκα με άργιλο, η οποία θα καθαρίσει σε βάθος και θα εξυγιάνει τους πόρους. Την απλώνουμε στο πρόσωπο και περιμένουμε την ώρα που αναγράφεται στις οδηγίες χρήσης της. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με ένα μαλακό βαμβακερό πετσετάκι και χλιαρό νερό. Ταμπονάρουμε την επιδερμίδα.

#5 Περνάµε στην εξειδικευµένη µάσκα

Εφαρμόζουμε, ανάλογα πάντα με τις οδηγίες χρήσης της, μια σύνθεση που καταπολεμά ατέλειες όπως δυσχρωμίες και θαμπή όψη.

#6 Δεν αµελούµε την περιοχή των µατιών

Στη συνέχεια εφαρμόζουμε eye patches. Ωρα να αντιμετωπίσουμε τους μαύρους κύκλους, το πρήξιμο και τις ρυτίδες της ευαίσθητης αυτής περιοχής.

#7 Ολοκληρώνουµε µε ενυδάτωση/θρέψη/αντιγήρανση

Τελευταία αφήνουμε τη σύνθεση που θέλουμε να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στην επιδερμίδα προκειμένου να απορροφήσει τα ενυδατικά, αντιγηραντικά και συσφικτικά συστατικά της. Κάποιες μάσκες αναφέρουν ότι μπορούν να παραμείνουν όλο το βράδυ, ενώ κάποιες άλλες χρειάζεται να απομακρυνθούν με ένα χαρτομάντιλο.

Tip #1: Ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία το βράδυ ώστε να ξεκουραστεί το δέρμα και να εντείνει τους ρυθμούς ανανέωσής του. Το επόμενο πρωί η όψη μας θα είναι πιο φρέσκια και αναζωογονημένη από ποτέ.

Tip #12 Δεν κάνουμε κατάχρηση του binge masking. Ακολουθούμε τη διαδικασία το πολύ μία φορά την εβδομάδα προκειμένου να μην τη συνηθίσει η επιδερμίδα μας.

Τα αποτελέσματά του

Το binge masking μάς βοηθά να αποκτήσουμε πιο απαλό, πιο λείο και πιο λαμπερό δέρμα, όπως είναι έπειτα από μια επίσκεψη στην αισθητικό. Aν το υιοθετήσουμε με συνέπεια, τότε είναι μια εξαιρετική μέθοδος για τη μακροπρόθεσμη υγεία και φωτεινότητα της επιδερμίδας. Επιπλέον η διαδικασία βελτιώνει και την ψυχολογία μας. Επειτα από μια αγχωτική και κουραστική εβδομάδα μας αξίζει να κάνουμε λίγο pampering στον εαυτό μας, συνδυάζοντας το binge masking… με binge watching