Συχνά οι μανούλες κατά την εγκυμοσύνη τους τείνουν αυθόρμητα να μιλάνε στο μωρό τους, όσο αυτό είναι ακόμα στην κοιλιά τους. Κι ενώ μπορεί να μοιάζει αυτονόητο, το να μιλάτε στο μικρό σας όσο είναι ακόμα στη μήτρα θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν διαρκή δεσμό. Και τι πιο όμορφο από το να συνδέεστε από νωρίς με το μικρό σας;

Επίσης, τα μωρά μπορούν να αρχίσουν να σας ακούνε και να διαφοροποιούν τις φωνές στο τελικό στάδιο της εγκυμοσύνης, κάτι που τα βοηθά να μάθουν. Πόσο ωραίο είναι το μωρό σας να ακούει και να γνωρίζει τη φωνή σας;

Αυτό θα βοηθήσει το μωρό σας να σας αναγνωρίσει και να συνδεθεί μαζί σας μετά τον τοκετό ενώ θα νιώσει αμέσως άνετα και οικεία, αφού θα είναι ήδη εξοικειωμένο με την φωνή της μαμάς του. Ενώ το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τον μπαμπά του.

Μιλήστε στο αγέννητο μωρό σας, του κάνει καλό

Η φωνή σας κάνει θαύματα για το μωρό σας. Μπορεί να το βοηθήσει να αισθανθεί ασφάλεια και να μειώσει κάθε άγχος ενώ βρίσκεται στην μήτρα. Ο ήχος της φωνής σας το βοηθά να χαλαρώσει τόσο όταν βρίσκεστε στην μήτρα σας, όσο και όταν τελικά έρθει στον κόσμο.

Όπως αναφέρουν ερευνητές, τα αγέννητα μωρά αντιδρούν σαφώς σε διαφορετικούς ήχους και δονήσεις στο μοτίβο κίνησης ή στον καρδιακό ρυθμό και ανταποκρίνονται απίστευτα στον ήχο της φωνής της μαμάς τους.

Αυτό τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι τα αγέννητα μωρά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να θυμούνται τη φωνή της μαμάς τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όλες οι συζητήσεις που κάνετε μαζί του στο τρίτο τρίμηνο θέτουν τα θεμέλια για τη συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.