Συχνά προσπερνάμε τον φωτισμό παραβλέποντας τις επιδράσεις που έχει στην καθημερινότητα όλης της οικογένειας. Είναι ένα τόσο κοινό στοιχείο του σπιτιού μας, που σπάνια σκεφτόμαστε την άνεση, τη λειτουργία, την ασφάλεια και τον χαρακτήρα που δίνει στο χώρο μας.

Η αλήθεια είναι όμως ότι το σωστό φως μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ειδικά στο βρεφικό δωμάτιο.

Είτε θέλετε να προστατέψετε τα μάτια του νεογέννητου είτε να το βοηθήσετε να χαλαρώνει πιο εύκολα, μερικές από τις καλύτερες ιδέες φωτισμού για το δωμάτιο του μωρού περιλαμβάνουν:

Φωτισμός για το βρεφικό

Με ένα νέο μωρό καθ’οδόν, το τελευταίο πράγμα που πιθανότατα σκέφτεστε είναι ο φωτισμός.

Το νούμερο ένα μυστικό που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι ότι πρέπει να αποφύγετε τα έντονα φώτα. Τα σκληρά φώτα μπορούν να διεγείρουν υπερβολικά ή πιθανώς να βλάψουν τα ευαίσθητα, αναπτυσσόμενα μάτια του μωρού σας.

Ο απαλός φωτισμός ελαχιστοποιεί την αντίθεση φωτός και σκότους και αφήνει τα μάτια του παιδιού σας να ξεκουραστούν.

Έτσι, αποφύγετε τους εκτεθειμένους λαμπτήρες και επιλέξτε σκιασμένα φωτιστικά και διάχυτο φως.

More is more

Επίσης, η εγκατάσταση ενός ρυθμιστή φωτός μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία διαφορετικών ατμόσφαιρων στο δωμάτιο για παιχνίδι, θηλασμό και ύπνο, καθώς και να διευκολύνει πολύ τις συνεδρίες σίτισης και αλλαγής πάνας αργά το βράδυ.

Έχοντας πολλαπλά φωτιστικά σώματα (τουλάχιστον τρία), όπως φωτιστικό οροφής, λυχνία όρθιας λειτουργίας και επιτραπέζιο φωτιστικό, σας δίνει τη σωστή ποσότητα φωτός όπου το χρειάζεστε στο δωμάτιο.