Βατόπουλος – Γιατί είναι προτιμότερος ο εμβολιασμός από τη νόσηση – Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων

Τι δήλωσε ο  καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος
31 Αυγούστου 2021 | 09:48

Την ανάγκη εμβολιασμού κατά του κοροναϊού ανέδειξε ο  καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, απαντώντας και σε όσους υποστηρίζουν «καλύτερα να νοσήσουμε παρά να κάνουμε το εμβόλιο».

«Δεν είναι καλύτερα, γιατί υπάρχουν πολλά περιστατικά που καταλήγουν στις ΜΕΘ» σημείωσε προσθέτοντας ότι ακόμα φαίνονται οι απώτερες συνέπειες της νόσου, οι οποίες δεν είναι γνωστές ακόμα ποιες ή πόσες θα είναι.

«Το θέμα είναι να μην ανοσοποιηθεί με την νόσο ο κόσμος που θα έχουμε θανάτους και θα έχει απώτερες συνέπειες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής επεσήμανε πως σε λίγο θα αρχίσουν να ξεχωρίζουν τα κρούσματα που θα είναι πολλά από τα σοβαρά κρούσματα.

«Αυτό που πετυχαίνουμε με το εμβόλιο δεν είναι να μην έχουμε πολλά κρούσματα αλλά να μην έχουμε σοβαρά κρούσματα, να μην πεθαίνει ο κόσμος και να μην ταλαιπωρείται στα νοσοκομεία» τόνισε ενδεικτικά.

Πιθανό να τελειώσουμε με τον κοροναϊό το 2022

Ο ίδιος μιλώντας στον Σκάι, εκτίμησε ότι είναι πιθανό να τελειώσουμε με την νόσο το 2022. Όπως εξήγησε θα έχει ανοσοποιηθεί μέχρι τότε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μεγάλο μέρος του πληθυσμού και σιγά σιγά θα αρχίσει να φεύγει η επιδημία.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι μόλις 9% των εμβολιασμένων βρίσκεται στις ΜΕΘ σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, σχολίασε πως αυτή την στιγμή είναι εμβολιασμένο το 54% του πληθυσμού και πως αν στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένο το 9% από το 50% μέχρι το 9% είναι πολύ μεγάλη διαφορά και συνεπώς μπορεί να γίνει κανανοητό ότι το εμβόλιο προστατεύει.

«Μην χάσουν τα παιδιά τρίτη χρονιά»

Για το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε πως είμαστε στην τρίτη χρονιά με τον πανδημία και τα πράγματα είναι πιο δυσκολα οπότε πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατο για να μην χάσουν τα παιδιά τρίτη χρονιά.

Υπογράμμισε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να λειτουργήσουν τα σχολεία, πως στην επιτροπή γινεται αυτή η συζητηση και πως οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν σύντομα. «Λογικά θα υπάρχει πάλι ένα μείγμα μέτρων με τις μάσκες και τις αποστάσεις, όλα αυτά που λέγαμε πέρυσι και φυσικά ο εμβολιασμός» σημείωσε χαρακτηριστιά.

Ερωτηθείς για το γεγονός πως 1 στα 5 κρούσματα κοροναϊού αφορούν σε παιδιά σημείωσε πως η επιδημία έχει μεταδοθεί στα παιδιά για διαφόρους λογους όπως το ότι ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα και ότι οι ενήλικες είναι εμβολιασμένοι ή προφυλάσσονται και

Σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στα παιδιά ανέφερε ότι είναι πρόωρη η συζήτηση.

Τρία όπλα

Μεταξύ άλλων ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως υπάρχει ένας αγώνας δρόμου ανάμεσα στην ικανότητα του ιού να μεταλλάσεται και στα μέτρα που παίρνει η κοινωνία όπως εμβολιασμός κλπ και πως η φιλοσοφία είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα αυτό το φθινόπωρο όπως πέρυσι. «Εχουμε  τρία όπλα εμβολιασμός, μέτρα κοινωνικής απόστασης (μασκα αποστάσεις κλπ) και τα τεστ» είπε ενδεικτικά.

Επιπλέον, σημείωσε πως σαν κοινωνία έχουμε ξεφύγει από τον στόχο και ο στόχος είναι η πανδημία. «Πρέπει να καταλάβουμε την υγειονομική υποχρεωτικότητα».

Πρόσφατα Άρθρα
Κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει 5 Δεκεμβρίου 2025, 12:34
Αυστραλία: Το πείραμα που δοκιμάζει αν μπορούμε να προστατεύσουμε τους ανήλικους από τα social media 5 Δεκεμβρίου 2025, 11:38
Κλειστά τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron – Σε ποιους άλλους δήμους της χώρας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία 4 Δεκεμβρίου 2025, 16:48
Κακοκαιρία Byron: Αναμένεται δύσκολο 48ωρο με ισχυρές βροχές 4 Δεκεμβρίου 2025, 08:29
Παιδική θνησιμότητα: Η ανεπαρκής ανάπτυξη ως τρίτη κύρια αιτία 3 Δεκεμβρίου 2025, 14:18
Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: «Δεν είναι ημέρα γιορτής αλλά διεκδίκησης» 3 Δεκεμβρίου 2025, 14:13
Ξεκινά η κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσει; 3 Δεκεμβρίου 2025, 09:14
AI στα σχολεία: Ποια χώρα έχει τα πρωτεία; 2 Δεκεμβρίου 2025, 19:05
Καιρός: Nέα κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και νοτιάδες – Πότε και πού θα χτυπήσει 2 Δεκεμβρίου 2025, 08:43
Ελένη Φουρέιρα: Τρυφερή εξομολόγηση για τον σύντροφο και τον γιο της που της άλλαξε τη ζωή 30 Νοεμβρίου 2025, 10:52
ΗΠΑ: Έρευνες για πιθανή συσχέτιση 10 παιδικών θανάτων με εμβόλια COVID — Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία 30 Νοεμβρίου 2025, 10:47
Σημαντικό βήμα κατά του παιδικού καρκίνου: Το επίτευγμα δύο Ελλήνων επιστημόνων 30 Νοεμβρίου 2025, 10:38
Πτώση θερμοκρασίας και ισχυρά φαινόμενα το Σάββατο με την κακοκαιρία Adel 29 Νοεμβρίου 2025, 09:03
Υπογονιμότητα: Συστάσεις ΠΟΥ, για πρώτη φορά στην ιστορία! 29 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Βία ανηλίκων: Εξαπλώνεται ο εφιάλτης 28 Νοεμβρίου 2025, 09:08
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version