Σκοπός του μακιγιάζ δεν είναι να λειτουργεί ως μια μάσκα που καλύπτει το δέρμα και τα χαρακτηριστικά μας. Το μακιγιάζ είναι μια μορφή τέχνης και, το πιο σημαντικό, μια μορφή έκφρασης. Όταν έχετε δημιουργική ελευθερία, η δύναμη βρίσκεται στο χέρι σας για να δοκιμάσετε διαφορετικά πράγματα και να δείτε τι σας αρέσει περισσότερο.

Φυσικά, η κάθε γυναίκα έχει ξεχωριστό στυλ και προτιμήσεις, αλλά τα βασικά στοιχεία του σωστού μακιγιάζ είναι σχεδόν τα ίδια για όλες. Έτσι, λοιπόν, είτε αγαπάτε τα κόκκινα χείλη είτε το αψεγάδιαστο eyeliner, υπάρχουν ορισμένα λάθη που καλό είναι να διορθώσετε στο μακιγιάζ σας.

Πώς θα διορθώσετε τα πιο συχνά λάθη στο μακιγιάζ

Φρύδια

Από την εποχή της Elizabeth Taylor, της Audrey Hepburn, της Jennifer Conelly και φτάνοντας μέχρι σήμερα στον κόσμο της μόδας, τα φυσικά φρύδια αποτελούν ένδειξη στυλ και γούστου. Έτσι, λοιπόν, όταν βγάζετε τα φρύδια σας, πρέπει να το κάνετε με γνώμονα το να δείχνουν φυσικά. Αν τα φρύδια σας είναι εκ φύσεως πολύ λεπτά ή απλά θέλετε να τα τονίσετε, επιλέξτε ένα μολύβι φρυδιών στο χρώμα των φρυδιών σας και συμπληρώστε τα κενά ανάμεσα στις τρίχες. Έπειτα, χτενίστε τα φρύδια σας προς τα πάνω με το ειδικό βουρτσάκι που διαθέτουν αυτά τα μολύβια.

Μακιγιάζ ματιών

Όταν εφαρμόζετε σκιά ματιών, φροντίστε να μην την επεκτείνετε μέχρι τα φρύδια σας. Κατά την εφαρμογή του eyeliner, κρατήστε τη γραμμή όσο το δυνατόν πιο κοντά στο βλέφαρό σας για καλύτερο αποτέλεσμα.

Foundation

Πρώτον, μην προσπαθείτε να φαίνεστε πιο ανοιχτόχρωμη ή πιο σκουρόχρωμη. Επιλέξτε την απόχρωση foundation που ταιριάζει απόλυτα στον τόνο της επιδερμίδας σας για να αποφύγετε το βασικό και ένα από τα πιο συνηθισμένα ατοπήματα- τη λάθος απόχρωση make up.

Ο σωστός τρόπος για να επιλέξετε απόχρωση είναι να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα foundation στη γραμμή του πηγουνιού σας. Εάν δεν μπορείτε να το δείτε μόλις αναμειχθεί, αυτή είναι η απόχρωσή σας. Αναμειγνύετε πάντα καλά το προϊόν στο πρόσωπο, τον λαιμό και το εκτεθειμένο μέρος του ντεκολτέ έτσι ώστε τα χρώματα να δένουν.

Εάν έχετε υπερβολικό προϊόν στο πρόσωπό σας, πάρτε ένα βρεγμένο μαντίλι και ταμπονάρετε απαλά το πρόσωπό σας για να το αφαιρέσετε. Μπορείτε να εφαρμόσετε την ίδια πρακτική και στην περίπτωση υπερβολικού κονσίλερ.

Ρουζ

Το ρουζ αποτελεί ένα βασικό προϊόν στο μακιγιάζ καθώς αν το παραλείψετε, το πρόσωπό σας θα δείχνει άτονο, ενώ αν υπερβάλλετε, το αποτέλεσμα θα είναι αστείο. Στόχος σας πάντα πρέπει να είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σας. Επομένως, το ρουζ πρέπει να εφαρμόζεται στα μήλα του προσώπου και όχι κάτω από τα μάγουλα. Αν έχετε εφαρμόσει υπερβολικό ρουζ, αντί να απομακρύνετε την περιττή ποσότητα απλώνοντάς το με ένα πινέλο, χρησιμοποιήστε ένα χαρτομάντηλο. Πιέστε το απαλά στην περιοχή που εφαρμόσατε το ρουζ και ολοκληρώστε με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ για τέλειο αποτέλεσμα.

Μολύβι χειλιών

Στόχος σας πρέπει να είναι το να εφαρμόζετε το μολύβι στο περίγραμμα των χειλιών σας για να τονίσετε το σχήμα τους και όχι να τα ζωγραφίζετε όπως θα θέλατε να είναι προκειμένου να δείξουν μεγαλύτερα. Χρησιμοποιήστε μια ουδέτερη απόχρωση ή μια που είναι λίγο φωτεινότερη από το φυσικό χρώμα των χειλιών σας, αντί για κάποια σκούρα.

Κραγιόν

Βάζετε κάθε πρωί το κραγιόν σας για να το δείτε να εξαφανίζετε μετά από λίγες ώρες; Υπάρχει τρόπος να το αποφύγετε αυτό και να κρατήσετε την αγαπήμενη σας απόχρωση αναλλοίωτη για ώρες. Απλώστε το κραγιόν, όπως συνήθως. Χωρίστε ένα χαρτομάντιλο στα δύο επιμέρους φύλλα που το αποτελούν και με το ένα φύλλο ταμπονάρετε απαλά τα χείλη σας έτσι ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα κραγιόν. Ακουμπήστε το δεύτερο φύλλο στα χείλη σας, πάρτε με ένα χοντρό πινέλο μία ποσότητα πούδρας ή ρουζ και περάστε το πάνω από το χαρτομάντιλο που έχετε στα χείλη σας.