Εάν έχετε ήδη παιδιά να κυκλοφορούν στο σπίτι, τότε σίγουρα καταλαβαίνετε γιατί είναι σημαντικό να διαμορφώσετε έτσι τον χώρο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικός προς αυτά. Αν πάλι, το παιδάκι σας είναι καθ’οδόν, έχει έρθει η στιγμή να λάβετε δράση, κάνοντας μικρές αλλά απαραίτητες αλλαγές για την μέγιστη ασφάλεια και λειτουργικότητα.

Στρογγυλεμένα έπιπλα

Για να ελαχιστοποιήσετε τα ατυχήματα που σχετίζονται με αιχμηρά άκρα και γωνίες, επιλέξτε έπιπλα που έχουν μαλακές, στρογγυλεμένες άκρες. Αποφύγετε καλύτερα τα τραπέζια σαλονιού, καναπέδες, τραπέζια και άλλα κομμάτια με αιχμηρές άκρες.

Εάν έχετε έπιπλα με άκρες ήδη στο σπίτι σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε προστατευτικά για να περιορίσετε την πιθανότητα ατυχημάτων.

Μπογιά φιλική προς τα παιδιά

Ας το παραδεχτούμε, τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν πολύ σύντομα ένα χάος, και μερικές φορές το κάνουν ζωγραφίζοντας και χύνοντας νερό ή και χυμό στους τοίχους.

Ευτυχώς, τα εσωτερικά χρώματα που πλένονται είναι διαθέσιμα στα περισσότερα καταστήματα σχεδιασμού σπιτιού και είναι μια εξαιρετική λύση σε τέτοιες ακαταστασίες.

Με προσοχή τα χαλιά

Τα παιδιά είναι βέβαιο ότι θα χύσουν πράγματα. Για καθαρισμούς χωρίς προβλήματα, οι ειδικοί στο interior desing συνιστούν να χρησιμοποιήσετε σκληρό ξύλο και βινύλιο για το δάπεδο του σπιτιού σας.

Επίσης προσπαθήστε να τοποθετήσετε έξυπνα τα χαλιά σας, σε χώρους που τα παιδιά κατά κύριο λόγο θα παίζουν. Αυτά θα παρέχουν έναν πιο άνετο χώρο για τα παιδιά σας όσο βρίσκονται στο πάτωμα.

Αποθηκευτικοί χώροι

Δεν μπορείτε ποτέ να έχετε πάρα πολύ χώρο αποθήκευσης για τα αντικείμενα των παιδιών σας. Από καλάθια έως ενσωματωμένα ράφια, σκεφτείτε πού και πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε τα παιχνίδια, τα ρούχα και άλλα αξεσουάρ των παιδιών σας.