Σχεδιασμένη από την εικονογράφο Άννα Γκουτζουρή, η Μικρή μου μυθολογία είναι μια σειρά καρτονέ βιβλίων από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, με χαρούμενες εικόνες και έντονα χρώματα, γεμάτη με ήρωες, θεούς και πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας. Με στρογγυλεμένες γωνίες και πέντε διαφορετικούς μηχανισμούς σε κάθε βιβλίο, η σειρά θα κάνει την ελληνική μυθολογία να ζωντανέψει στα χέρια των μικρών παιδιών.

Ιδανικά βιβλία για την εξάσκηση της παρατηρητικότητας και της λεπτής κινητικότητας των παιδιών, που θα κάνουν το πρώτο τους ταξίδι στον περιπετειώδη κόσμο της μυθολογίας!

ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Σειρά: Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Για παιδιά +18 μηνών Σελίδες: 10 • Σχήμα: 18X18

Με δώδεκα καράβια σάλπαρε ο Οδυσσέας από την Τροία,

κι από τα δόντια του Κύκλωπα Πολύφημου ξέφυγε με μαεστρία.

Ένα βιβλίο με χαρτονένιες λαβές και κινούμενες εικόνες, που ζωντανεύει στα χεράκια των παιδιών καθώς έρχονται σε επαφή με τις πρώτες τους ιστορίες από τη μυθολογία.

Η εικονογράφος

Η Άννα Γκουτζουρή μεγάλωσε στην Κομοτηνή αλλά τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην πόλη που γεννήθηκε, τη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής, της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών Θεσσαλονίκης και διπλωματούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ. Από το 2010 εργάζεται ως αρχιτέκτονας στο γραφείο a plus a architects, ενώ τον τελευταίο χρόνο είναι συν δημιουργός της 3OIAdesign, ενός design studio που ασχολείται με τον σχεδιασμό και την παραγωγή χρηστικών αντικειμένων, σουβενίρ και αξεσουάρ με αναφορές στον ελληνικό πολιτισμό και την παράδοση. Επειδή όμως η έμπνευση υπάρχει παντού και η δημιουργικότητα βρίσκεται και στα πιο απλά πράγματα, άρχισε να γράφει και να εικονογραφεί βιβλία για παιδιά. Το πάθος της είναι να σχεδιάζει βιβλία με κινούμενα μέρη (pop-up) και διαδραστική εικονογράφηση η οποία ενισχύει τη φαντασία και τον διάλογο με το παιδί.