Είτε προετοιμάζεστε για την άφιξη του μωρού σας είτε θέλετε να ανανεώσετε το δωμάτιο του παιδιού, ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι αλλάζοντας το χρώμα στον χώρο του. Αν θέλετε να το βάψετε μόνοι σας σαν να είστε επαγγελματίες, μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε αυτά τα τρία μυστικά:

Κάντε δοκιμές στον τοίχο

Ανάλογα με την πηγή του φωτός, την τοποθέτηση, το δάπεδο και την διάταξη των επιπλών, τα χρώματα που έχετε επιλέξει ενδέχεται να φαίνονται διαφορετικά μόλις αρχίσετε να ζωγραφίζετε. Λόγω αυτών των παραγόντων, είναι καλύτερο να δοκιμάσετε πριν να τα εφαρμόσετε.

Πάρτε μερικά δείγματα χρωμάτων σε πιο ανοιχτούς και πιο σκούρους τόνους και βάψτε ένα μικρό τμήμα ενός τοίχου με το καθένα. Δείτε πώς φαίνεται κάθε χρώμα κατά τη διάρκεια διαφορετικών ωρών της ημέρας και του βράδυ, καθώς και παράλληλα με διάφορες πηγές φωτός, πριν κάνετε την τελική σας επιλογή.

Προετοιμαστείτε πριν βάψετε

Οι πιο σημαντικές συμβουλές ξεκινούν πριν ανοίξετε ένα δοχείο μπογιάς. Για αυτό συγκεντρώστε όλα τα απαραίτητα σύνεργα από βούρτσες και γωνιακά πινέλα έως πανιά και καλυπτικά για τυχόν έπιπλα που δεν θα μετακινήσετε.

Μόλις έχετε τα κατάλληλα εργαλεία, αφιερώστε χρόνο για να προετοιμάσετε το δωμάτιο έτσι ώστε το βάψιμο να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά, χωρίς να παρεμβαίνει στην καθημερινότητά σας. Εξίσου σημαντικό είναι να πλύνετε τους τοίχους, καθώς μια καθαρή επιφάνεια θα βοηθήσει το χρώμα να κολλήσει σωστά στους τοίχους.

Έτοιμοι

Όταν είστε έτοιμοι να βάψετε, ξεκινήστε με το ταβάνι. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, ζωγραφίστε μια λωρίδα πλάτους δύο ιντσών κατά μήκος του χώρου όπου η οροφή συναντά τον τοίχο και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε έναν κύλινδρο προσαρτημένο σε μια βούρτσα προέκτασης για το υπόλοιπο της οροφής.

Βάψτε τους τοίχους στη συνέχεια χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική. Ολοκληρώστε τη δουλειά βάφοντας όλα τα σημεία γύρω από παράθυρα, τις πόρτες, το δάπεδο και την οροφή.